Nro 3-2012
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Uusimaa ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Tampere Guitar Festival, kitarajuna, Selja Felin, Yamandu Costa, Tomi Tolvanen, Marja Ruuti, festivaalijuna


Kitarajunassa esiintyy ukulelea soittava Selja Felin. Kuva: Vesa Metsätähti

Ohjelmallinen junamatka kitarajunalla Helsingistä

2.–10.6.2012 järjestetään jälleen Tampere Guitar Festival. Lauantaina 9.6. tarjoutuu Helsingistä matkaaville ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia musiikista ja muusta ohjelmasta jo matkalla. Kello 10.06 rautatieasemalta lähtevässä erikoisjunassa esiintyy Voice of Finlandista tutuksi tullut ukulelea soittava trubaduuri Selja Felin.


  Kitarajunassa voi myös koemaistella Pauligin Etelä-Amerikan ja Afrikan alkuperämaakahveja. Paikalla on ravitsemusterapeutti Marja Ruuti, jonka kanssa matkustajat voivat keskustella ravintoaineiden terveysvaikutuksista.

  Tampereelle saavuttaessa kitarajunalaisille on järjestetty monenlaista erikoisohjelmaa. Opastettu kiertoajelu Tampereella tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Risteily idyllisellä Pyhäjärvellä avaa toisenlaisen näkökulman Tampereeseen. Vesistöllähän on ollut suuri merkitys Tampereen historiaan ja yhä tänä päivänä se tarjoaa upeita maisemia muun muassa ainutlaatuiselle Pispalanharjulle.

  Brasilialaisen Yamandu Costan konsertin jälkeen meininki jatkuu kello 22.07 lähtevässä paluujunassa. Perillä Helsingissä juna on ennen puoltayötä.

  – Kitarajuna on pilottihanke uudessa festivaalijuna-konseptissa, jonka innovaattori on espoolainen Jouko Isometsä, kertoo festivaalin toiminnanjohtaja Tomi Tolvanen. Hän toivoo ihmisten lähtevän runsaslukuisesti uuden kitarajunan matkaan.

  Kahdeksatta kertaa järjestettävä Tampere Guitar Festival tarjoaa konserttielämyksiä brasilialaisesta chorosta ja portugalilaisesta fadosta klassiseen ja fingerstyle-kitaransoittoon. Festivaaliviikon aikana 2.–10.6. kuullaan myös argentiinalaista tangoa ja jazzia. Pääesiintyjiä ovat brasilialainen Yamandu Costa, kanadalainen Don Ross ja espanjalainen Ricardo Gallén. Muita esiintyjiä ovat muun muassa fadista Kirsi Poutanen yhdessä legendaaristen portugalilaisten fado-muusikoiden kanssa, espanjalainen Àlex Garrobé sekä Duo Dryades Suomesta.

  Tapahtuman järjestää Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistys ry. Lisätietoa kitarajunasta ja -festivaalista löytyy tapahtuman verkkosivuilta www.tampereguitarfestival.com.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »