Nro 2-2012
Luokittelu: Savo ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Tahtiteatteri, Kuopion Uusi Kesäteatteri, Buona Sera Signorina, Juha Kojonen, Sami Kojonen, Johanna Keinänen, Kimmo Virtanen, Oiva Lohtander, Jaana Pesonen, LIisa Ruuskanen, Jukka Väinölä

Kuopion Uusi Kesäteatteri vie matkalle läpi kesäisen Suomen


Sielukas Fiat 600!

Fiatin ratissa italoiskelmän tahdissa

Kun suomalainen nainen joutuu antamaan potkut koko henkilökunnalleen ja kaiken huipuksi saneeraamaan myös itsensä ulos yrityksestä, ollaan vakavien valintojen edessä. Niitä joutuu kohtaamaan kiltti tyttö Maruzella Pöyhönen Kuopion Uuden Kesäteatterin ensi kesän ilottelussa ’Buona Sera Signorina’.


  Kuopion Uuden Kesäteatterin tuottaja Juha Kojonen kertoo, että ’Buona Sera Signorina’ on kertomus suomalaisen naisen ja punaisen (totta kai) Fiatin ystävyydestä. Se on itsenäisen naisen kasvutarina ja matka läpi kesäisen Suomen.

  – Etsiessään elämälleen uutta suuntaa Maruzella päätyy autokauppaan, josta mukaan lähtee aito italialainen, kirkkaanpunainen Fiat 600. Maruzella huomaa pian, että kyseessä ei olekaan mikään tavallinen auto, vaan auto, jolla on sielu. Ajomatkalla Suomen halki Maruzellan ja persoonallisen Fiatin välille kehittyy syvä ystävyys, Kojonen paljastaa juonesta.

  Luvassa on kesäinen road movie, hyväntuulinen ilottelu italoiskelmien tahdissa. Kojonen sanoo kuitenkin, ettei ’Buona Sera Signorina’ ole mikään heppoisilla juonenkäänteillä kokoon kursittu hittikavalkadi vaan vahvasti tarinaan nojaava näytelmä, jota on maustettu mukaansatempaavalla musiikilla.

  – Tavoitteemme on kaikissa teksteissämme käsitellä päivänpolttavia ilmiöitä ja suomalaisia kiinnostavia asioita huumorin keinoin. Vaikka kyseessä on musiikkinäytelmä, näytelmä perustuu vahvalle tarinalle, jonka ympärille rakennetaan siihen soveltuva musiikki.

Huumorin keinoin, mutta ei helposti


  Kuopion Uuden Kesäteatterin perusti kiertävä revyyteatteri Tahtiteatteri keväällä 2010. Alusta alkaen ryhmän perustajat, Sami Kojonen, Johanna Keinänen ja Kimmo Virtanen ovat kirjoittaneet itse esittämiensä näytelmien käsikirjoitukset.

  – Vahvan tarinan lisäksi näytelmillemme tyypillisiä elementtejä ovat iskelmämusiikki, monitasoinen huumori ja tanssillisuus. Haluamme tehdä hauskoja tekstejä, mutta ei vain helppoa huumoria, Juha Kojonen sanoo.

  ’Buona Sera Signorina’ on Kuopion Uuden Kesäteatterin kolmas näytelmä, ja se on teatterin Suomi-trilogian kolmas osa. Ensimmäisenä toimintakesänä vuonna 2010 Kuopiossa nähtiin rakennusaiheinen Matti ja Teppo -musikaali ’Kaiken takana on nainen!’, ja viime kesänä ryhmä vyörytti lavalle kertomuksen suomalaisen miehen urheiluhulluudesta Olen Suomalainen! -musiikkinäytelmässä.

  Kuopion Uusi Kesäteatteri toimii ammattilaisvoimin, ja tänäkin kesänä päärooleissa nähdään kivenkovat ammattilaiset, laulajavirtuoosi Sami Kojonen, suomalaisen teatterin ’Grand Old Man’ Oiva Lohtander sekä YLE:n kanavilta tuttu ’Rouva Ruutu’, Jaana Pesonen. Mukana ovat myös Liisa Ruuskanen ja Jukka Väinölä sekä viime kesän tapaan joukko innostuneita nuoria avustajia.

  Kuopion Uuden Kesäteatterin odotukset tulevalle kesälle ovat korkeat.

  – Toimintakauden aikana suunta on ollut ylöspäin. Vuonna 2010 meillä kävi 4500 katsojaa, mutta viime vuonna jo yli 9000 eli yleisö on löytänyt meidät kiitettävän hyvin. On ilahduttavaa, että meille ei tulla ainoastaan Kuopiosta ja Pohjois-Savosta, vaan aivan eri puolilta Suomea. Vastaanotto on ollut hyvin positiivinen, joten odotamme tulevaa kesää innolla, Juha Kojonen sanoo.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »