Nro 2-2012
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Turun Kesäteatteri, Peppi Pitkätossu, Vartiovuoren kesäteatteri, Petja Raaska, Remu Aaltonen, Marika Vapaavuori, Pilvi Hämäläinen, Tomi Alatalo, Elina Aalto


Osa Peppi Pitkätossun työryhmää. Kuvassa takana Pilvi Hämäläinen, Remu Aaltonen ja Tomi Alatalo. Edessä Valtteri Lipasti ja Outi Ikonen. Kuva: Kalle Karlsson

Rumpali muuntuu rosvokuninkaaksi Turun Peppi-näytelmään

Turussa kuullaan tänä vuonna historian siipien havinaa kun Turun Kesäteatteri ja Turun kaupunginteatteri yhdistävät voimansa yhteisproduktioon ensimmäistä kertaa 60 vuoteen. Yhdistävänä voimana on kaikkien lasten ja aikuisten sankari, punatukkainen rämäpää Peppi Pitkätossu.


  Peppi Pitkätossun Huvikumpu avautuu katsojille Turun Vartiovuoressa kesäkuun 15. päivänä, ja elokuun 12. päivään mennessä esityksiä nähdään neljänä iltana viikossa, yhteensä peräti 50. Kesän aikana siis sattuu ja tapahtuu, niin kuin Pepille ja hänen ystävilleen aina. Pepin seikkailut eivät kuitenkaan lopu kesän kanssa, vaan syksyn tullen näytökset jatkuvat Turun Kaupunginteatterin päänäyttämöllä. Turun Kesäteatteria ylläpitävän Turun Työväen Teatterin Kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Petja Raaska pitää yhteistyötä ”uusia uria aukovana”.

  – Vielä on aikaista sanoa, mitä hyötyjä tällainen uudenlainen yhteistyö tuottaa. Sen voi varmuudella sanoa, että tuotanto on erilainen kuin mihin on totuttu, mutta Turun kesäteatterin parhaat perinteet säilyvät. Työryhmän kokoonpanosta ja ideoista päätellen Peppi Pitkätossusta ollaan saamassa unohtumaton versio, Petja Raaska uskoo.

Remu merirosvojen kuninkaana

  Turkuun Pepin ohjaa Marika Vapaavuori, ja näytelmän itseoikeutettuna tähtenä nähdään Pepin isää, merirosvokuningas Efraim Pitkätossua esittävä muusikko Remu Aaltonen. Remu on jo mediassa ehtinyt kertoa, että Efraimin rooli sopii hänelle kuin nenä päähän, sillä merirosvoelämä on lähellä rumpalin sydäntä eikä kyseessä ole ”mikään siloposkien rooli”, kuten Remu on Yle Turun haastattelussa todennut.

  Remu on kertonut samastuvansa hyvin Efraimin rooliin: elämä on koitellut rosvokuningasta monella tapaa ja jättänyt tähän jälkensä. Remu sanookin Ylelle, että Pepin isällä ja hänellä itsellään on paljon yhteistä:

  – Pepin on varmaan synnyttänyt juuri sellainen isä kuin minä olen. Mä menen rannalta rannalle ja tapaan ihmisiä siellä, tai sitten mennään taas eteenpäin.

  Peppi Pitkätossun roolin Turussa tekee Pilvi Hämäläinen. Tommin roolissa nähdään Tomi Alatalo ja Annikana Elina Aalto.

Iki-ihana villikko


  Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossu kestää aikaa ja pysyy niin aikuisten kuin lasten kestosuosikkina hyvästä syystä: Peppi on reipas luovien ratkaisujen mestari, jonka rohkeutta ihastellaan ja kauhistellaan. Peppi julistaa omaa rohkeaa elämänfilosofiaansa ja rohkaisee meitä kaikkia ottamaan elämämme ohjat omiin käsiimme. Ehkäpä juuri siksi raisusta ja villistä punapäästä on tullut paitsi monen tytön ja pojan suosikki, myös monen aikusen supersankari.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »