Nro 2-2012
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Halkosaaren kesäteatteri, Lappajärvi, Lekaa ja leivoksia, Pekka Autiovuori, Marjukka Halttunen, Pekka Räty, Irmeli Hirvonen, Taina Reponen, Rauli Jokelin, Panu Raipia, Antti Vartiala


Halkosaaressa on 800 hengen katettu katsomo.

Halkosaaren kesäteatteri tarjoilee  Lekaa ja leivoksia

Halkosaaren kesäteatteri Lappajärvellä juhlii tulevana kesänä 20-vuotisjuhlavuottaan. Pienen kunnan kesäteatteri on sinnitellyt Suomen kilpaillulla kesäteatterikentällä, ja pärjännytkin hyvin. Menestyksen reseptiin tarvitaan pohjaksi hyvät näytelmävalinnat, lisukkeeksi kourallinen erittäin hyviä näyttelijöitä ja mausteeksi aimo annos tinkimättömyyttä.


  Teatterinjohtaja Antti Vartiala kertoo, että Rauli Jokelinin ja Panu Raipian kirjoittama Lekaa ja leivoksia jatkaa samalla, hyväksi todetulla linjalla kuin millä Halkosaari on lunastanut paikkansa menneiden kahden vuosikymmenen aikana. Vuonna 2010 Komediateatteriin alun perin tehty näytelmä on komedia, joka Vartialan mukaan sopii hyvin maaseudulle.

  – Näytelmä on erittäin hauska ja sopii ajankohtaisuutensa vuoksi suomalaiselle maaseudulle, sillä siinä sekoillaan EU-tukien kanssa, Antti Vartiala kertoo.

  – Toinen syy kappaleen valintaan on se, että kun saimme mukaan tähtinäyttelijät, pitää tekstinkin olla hyvä. Valitsemme aina esitettävät näytelmät näyttelijöiden mukaan. Tänä vuonna rooleissa nähdään Pekka Autiovuori ja Marjukka Halttunen Suomen Kansallisteatterista sekä Pekka Räty, Irmeli Hirvonen ja Taina Reponen. Näytelmän ohjaa Rauli Jokelin.

Lahjoja säästämättä, laadusta tinkimättä

  Kun näytelmää on tekemässä joukko vankkoja ammattilaisia, ei kesäteatterikappaleen työstämiseen tarvita pitkiä aikoja. Antti Vartiala kertoo, että Lekaa ja leivoksia -harjoitukset alkavat kesäkuun alussa, ja ensi-iltaa näytellään totutusti jo vajaan kolmen viikon päästä juhannuspäivänä. Kaikkiaan esityksiä on kesän aikana kolmisenkymmentä.

  20-vuotisjuhlavuotta juhlitaan Halkosaaressa täysin rinnoin. Vartiala toivoo ja uskoo, että kesäteatterin ystävät ympäri Suomen löytävät tiensä Halkosaareen myös tänä kesänä niin kuin menneinäkin vuosina. Vartialan mukaan Halkosaari on yksi maamme suosituimmista ja arvostetuimmista teattereista. Syitä tähän ovat aina erittäin hyvät näyttelijä- ja näytelmävalinnat sekä se, että jokainen juttu tehdään aina erittäin hyvin.

Haudanvakavaa asiaa komedian keinoin


  Vuonna 2010 ilmestynyt Lekaa ja leivoksia vyöryttää näyttämölle kipeiltäkin tuntuvia teemoja komedian keinoin. Henna ja Helmeri ovat menneet naimisiin, mutta nuorelta parilta on rahat loppu: hautausbisnes ei luista, sillä ihmisiä kuolee liian vähän. Kuin taivaan lähettämänä tulee grynderi Oiva Mäyrä sisään ja tekee tarjouksen, josta nuorten on vaikea kieltäytyä. Mutta mitä tapahtuu kun firman oikeat omistajat Camilla ja Aurora palaavat pitkältä lomalta ja rahat ovat menneet? Lekaa ja leivoksia on riemukas taistelu rahasta, rakkaudesta ja hautaustoimistosta. Luvassa on napakkaa vuorosanailua, hurjia juonenkäänteitä ja hauskoja henkilöhahmoja, jotka takaavat hauskuutusta koko puolitoistatuntiseksi.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »