Nro 2-2012
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Kesä ; 
Avainsanat: Vaasa, M/S Tiira, Lilliputti-kaupunkijuna, Meteoriihi, Soderfjärden, Riemuloma


M/S Tiira. Kuva: Vaasan kaupunki

Aurinkoinen ja vireä
Vaasa viehättää

Pohjanmaan ”pääkaupunki” Vaasa on kompaktin kokoinen kaupunki, jossa merellinen luonto yhdistyy kaupunkielämän vilinään. Rikas kulttuuritarjonta, lukuisat tapahtumat ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet houkuttelevat käymään – ja jäämään – Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin.


Koe merellisyys M/S Tiiralla

  Paras tapa kokea Vaasan saaristo on saaristoristeilyllä Vaasan sisäsaaristossa, jonne M/S Tiira risteilee kesäaikaan joka päivä. Noin kolme tuntia kestävillä risteilyillä pysähdytään Kuusisaaressa sijaitsevassa Jannen Saluunassa, jossa on halutessaan mahdollisuus ruokailla. M/S Tiiralla tehdään myös tilausristeilyjä niin sisä- kuin ulkosaaristoon, esimerkiksi Rönnskäriin tai Mikkelinsaarille. Saaristoristeily on edullinen ja helppo tapa nauttia kesäpäivästä ja raikkaasta merituulesta. M/S Tiira lähtee Vaasan sisäsatamasta päivittäin klo 12 ja 15.30.

Lilliputin matkassa


  Iloinen ja vaivaton tapa tutustua Vaasaan on hypätä Lilliputti-kaupunkijunan kyytiin. Lilliputin reitti lähtee Kauppatorilta, ja matkan varrelle osuu monen lapsiperheen suosikkikohteet, huvipuisto Wasalandia ja vesipuisto Tropiclandia. Lilliputti kuljettaa myös Top Camping -leirintäalueelle sekä modernin taiteen museo Kuntsille, jossa ensi kesänä esillä on taidemaalari Lauri Laineen retrospektiivinen näyttely. Lilliputti liikennöi kesäaikana joka päivä.

Avaruuden arvoitukset avautuvat Meteoriihessä

  Vain 10 kilometrin päässä Vaasasta sijaitsee Söderfjärden, koko maailmankin mittakaavassa harvinainen paikka. Söderfjärdenin Meteoriihi on ainutlaatuinen vierailukeskus keskellä Suomen kauneinta meteoriittikraatteria, joka syntyi rajussa törmäyksessä jo 520 miljoonaa vuotta sitten. Meteoriihen näyttelyssä kerrotaan kraatterin synnystä havainnollisen ja vaikuttavan multimedian avulla. Moniulotteinen näyttely havainnollistaa Söderfjärdenin satoja miljoonia vuosia vanhaa historiaa aikojen alun meteoriitin törmäyksestä nykyaikaiseksi maanviljelys- ja Natura-2000 -alueeksi.

  Avaruuden ihmeisiin voi tutustua Söderfjärdenin korkeatasoisessa observatoriossa, jossa kaukoputkella pääsee tutkimaan satojen miljoonien valovuosien päässä sijaitsevia taivaankappaleita. Hieman läheisemmän kosketuksen luontoon saa Söderfjärdenin lintutornissa, joka sijaitsee keskellä Suomen tärkeintä kurkien levähdyspaikkaa. Vanhaan riihiympäristöön sijoitetussa kahvilassa kelpaa istahtaa ja pohtia kaikkea näkemäänsä ja kokemaansa.

Perheille onnistunut Riemuloma

   Vaasan matkailupäällikkö Margit Sellberg kertoo, että kesäaikana Vaasassa on tarjolla edullisia yhden ja kahden vuorokauden Riemulomia. Yhden vuorokauden lomapakettiin sisältyvät kahden kahden aikuisen ja kahden lapsen yöpyminen, aamiainen ja rannekkeet huvipuisto Wasalandiaan. Kahden vuorokauden Riemulomaan sisältyy lisäksi meren rannassa sijaitseva vesipuisto ulko- ja sisäkylpylöineen.

  – Ympäri vuoden on tarjolla edullisia kylpyläpaketteja ja syksystä kevääseen myös teatteripaketteja. Kaikissa paketeissa voi valita mieleisensä hotellin, toteaa Sellberg.

Tapahtumia kaiken kesää

   Vaasassa kesä kuplii ja sykkii elämää, tapahtumia ja aktiviteetteja. Kesän tapahtumaputki polkaistaan käyntiin jo huhtikuussa Pohjanmaan Suurmessuilla ja Vaasan Kirjamessuilla. Musiikin ystävät Vaasaan kerää mm. Vaasan Kuorofestivaalit ja Korsholman Musiikkijuhlat, ja urheilun ja liikunnan tarjonnasta vastaavat mm. Wasa Football Cup, Postisoutu, Vaasan Marssi -kävelytapahtuma ja Vaasa Marathon.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »