Nro 1-2012
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Museot, kirkot ;  Aina ; 
Avainsanat: Heureka, tiedekeskus, Klima X -näyttely, ilmastonmuutos


Kuva: Morten Brakestad

Vesi täyttää Heurekan näyttelyhallin

Klima X on näyttely ilmastonmuutoksesta ja elämästä lämpenevässä maailmassa. Mistä ilmastonmuutos johtuu ja mitä seurauksia maapallon lämpenemisellä on? Miten ilmastonmuutosta voidaan hillitä? Entä kuinka sen aiheuttamiin muutoksiin voidaan sopeutua?


  Maapallon ilmasto muuttuu ihmistoiminnan seurauksena. Muutos on jo käynnissä, eikä maapallon lämpenemistä ja sen seurauksia voida enää kokonaan estää. Voimme kuitenkin vaikuttaa muutoksen nopeuteen ja voimakkuuteen. Klima X -näyttely kertoo, kuinka ilmastonmuutosta voidaan suitsia ja kuinka sen väistämättömiin seurauksiin voidaan sopeutua.

  Klima X tarjoaa kävijöille unohtumattoman moniaistisen elämyksen. Näyttelytilan on vallannut vesi ja sulava jää, jossa kävijä kahlaa näyttelyn kumisaappaissa. Äänet, valot, hajut, sulavan jään kylmyys – näyttelyn elementit on suunniteltu jättämään pysyvä muistijälki vierailusta.

  Näyttely on esillä Heurekassa 18.2.2012–27.1.2013. Klima X perustuu Norjan Tekniikan museon palkittuun näyttelyyn vuodelta 2007.Tekstin kirjoitti


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »