Nro 5-2011
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Lappi, Muonio, Harriniva, Jeris, Revontulikota, Mutterikota, Jierra kammiravintola, Aurora Wellness, rekikoirakeskus, husky, Särkitunturi, avantouinnin MM-kisat


Harriniva on koiraihmisten unelmapaikka, sillä siellä sijaitsee yksi Euroopan suurimmista rekikoirakeskuksista.

Harriniva - harmoniaa ja huikeita seikkailuja

Harrinivan Lomakeskus on vuonna 1973 toimintansa aloittanut perheyritys, joka toimii Tunturi-Lapin luonnonkauniissa maisemissa. Yritys tarjoaa ympäri vuoden tasokkaita majoitus- ja ravintolapalveluja sekä monipuolisia ohjelmapalveluja.


  Harrinivan tunnetuimmat kohteet sijaitsevat Muoniossa, Pallas ja Olostuntureiden juurella. Hotelli Jeris on viihtyisä lomanviettopaikka puhdasvetisen Jerisjärven rannalla, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa. Hotelli ja safarikeskus Harriniva sijaitsee puolestaan Muonionjoen rannalla.

  Harrinivassa ja Jeriksellä majoitutaan joko hotellihuoneisiin tai mökkeihin, jotka ovat upeasti luonnon keskellä. Ympäristön mahtavat reitistöt houkuttelevat kesäisin kävelyretkille ja talvella hiihto-, lumikenkäily- tai vaikkapa koirasafareille. Hotellien seurustelu- ja ruokaravintolan lisäksi valittavana on myös useita tunnelmallisia kotaruokailumahdollisuuksia aivan majoitustilojen lähellä. Harrinivan helmi on 80-paikkainen Revontulikota, jonka tunnelmallisesta ilmapiiristä ja revontulivalojen loimussa voidaan nauttia jopa kolmen ruokalajin aterioita. Ryhmien käytettävissä on myös joentörmällä sijaitseva 40-paikkainen Mutterikota. Mukavaa iltaa voi viettää avotulen ympärillä ruokaillen, makkaraa paistaen tai vaikka musisoiden. Jeriksellä viimeisen silauksen Lapin lumolle antaa rantaan valmistunut Jierra kammiravintola, josta on upea näköalalla Jerisjärvelle.

Hyvää oloa

  Harrinivan hyvänolon ideologia Aurora Wellness syntyy perinteisistä, luonnonmukaisista hoidoista, hyvästä lappilaisesta ruoasta sekä aktiviteeteista raikkaassa, puhtaassa luonnossa. Rannan sauna- ja hyvänolon osaston perinteiset hoidot ja rituaalit sisältävät vanhoja rentoutus-, puhdistus- ja parannusmenetelmiä. Myös hieronnoissa ja kauneushoidoissa on otettu perinteiset menetelmät ja luontoystävälliset aineet käyttöön. Mieli rentoutuu viimeistään istuttaessa taivasalla lämminvesiporealtaassa jokimaisemia ihaillen.

  Hotelli Jeriksen yhteydessä, aivan Jerisjärven rannalla on erähenkinen kylpyläosasto, johon kuuluu 30- ja 40-asteiset lämminvesialtaat, kaksi sähkösaunaa ja perinteinen savusauna. Altaista on aivan upea näköala järvelle, jossa talvisin pidetään auki 25 metriä pitkää ja 6-rataista avantoa. Valaistulla radalla on kisattu jopa avantouinnin maailmanmestaruuksista.

Koiria ja koskenlaskua

  Harriniva on koiraihmisten unelmapaikka, sillä siellä sijaitsee yksi Euroopan suurimmista rekikoirakeskuksista. Sinne järjestetään ympäri vuoden opastettuja vierailuja, joilla tutustutaan noin 400 husky-koiraan pentuineen. Patikointireittejä alueella on runsaasti. Hyvä kohde on esimerkiksi Särkitunturi, jonne ensi kesästä lähtien pääsee jopa pyörätuolilla. Tunturin päältä avautuu upea näköala – tuntureita, järviä ja koskemattomia erämaa-alueita.

  Kesäisin Harriniva tarjoaa runsaasti aktiviteetteja, kuten koskenlaskua, melontaa, kalastusta sekä erilaisia patikka-, maastopyörä- ja sauvakävelyretkiä. Hotelli Jerikseltä Jerisjärvelle pääsee kanootilla meloen, veneellä tai isommalla porukalla kirkkoveneellä. Jerisjärvi on myös tunnettu hyvänä kalapaikkana.

  Talvella lähdetään rekikoira- poro- ja moottorikelkkasafarille. Toki luontoon voi lähteä rauhallisemminkin, kuten suksilla tai lumikengillä. Tärkeintä on nauttia tunnelmasta, jota lumen, kuun ja revontulten hohteet kaamosaikaan luovat.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »