Nro 5-2011
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: pääkirjoitus, Päätoimittajalta, Ahti Oksman

Päätoimittajalta

  Matkailu kotimaassa.fi -lehti on ilmestynyt nyt kolme vuotta. Tänä aikana olemme vierailleet kaikissa Suomen maakunnissa ja tutustuneet lukuisiin alueiden kuntiin ja niiden matkailutarjontaan. Saamamme vastaanotto on yllättänyt positiivisuudellaan, josta kiitos teille, kuntien päättäjät ja matkailuvastaavat.

  Aloitellessamme lehden tekoa vuoden 2008 syksyllä Suomi eli taantumassa, joka oli saanut alkunsa amerikkalaisesta pankkikriisistä. Jouduimme miettimään, miten maamme matkailuyritykset selviytyvät mahdollisesta tulevasta lamasta, ja miten suunnitteilla oleva uusi, pelkästään kotimaanmatkailuun erikoistunut lehti selviäisi ajan tuomista haasteista. Hyvin kävi! Molemmat selvisivät. Kotimaanmatkailussa ei tapahtunut juuri mitään muutosta edellisiin vuosiin nähden toisin kuin ulkomaanmatkailussa, joka väheni selvästi. Ehkäpä juuri tästä syystä uusi kotimaanmatkailuun keskittyvä lehtemmekin otettiin hyvin vastaan. Alusta lähtien lehti on kertonut lukijoilleen kotimaanmatkailun uutuuksista ja maamme monipuolisesta alueellisesta matkailutarjonnasta.

  Olemme nyt jälleen tilanteessa, jossa taantuma uhkaa maatamme – tällä kertaa Euroopassa syntyneiden kriisien seurauksena. Lienee hyvin todennäköistä, että mahdollinen taantuma tulee vaikuttamaan taas ulkomaille suuntautuviin lomamatkoihin. Hyvä uutinen on se, että Suomessa on kuitenkin runsaasti mielenkiintoisia matkailukohteita. Meillä vain ei useinkaan ole tietoa kaikista mahdollisuuksista. Tarjolla on varmasti kaikille kaikkea. Etsimällä, löytämällä ja käyttämällä kotimaamme matkailukohteita edesautamme työllisyyttä, pienennämme hiilijalanjälkeä ja hillitsemme omalta osaltamme mahdollisesti syntyvän taantuman vaikutuksia kotimaassa. Näin toimittiin edellisessä taantumassa, toimikaamme näin nytkin!

  Tässä numerossa esittelemme vielä viimeisen, mutta ei vähäisen alueen. Kyseessä on monen talvimatkailijan suosikki, Lappi. Haluamme tuoda Lappia hieman uudella tavalla. Hiihdon ja laskettelun lisäksi tarjolla on monenlaisia kulttuuripalveluita ja elämyksiä.

  Tämän numeron jälkeen Suomi on kierretty kertaalleen. Paljon on nähty, mutta paljon on vielä nähtävää. Olemme koonneet tähän juhlanumeroomme aukeaman verran kustakin numerosta osin vanhaa ja osin uuttakin tietoa palauttaaksemme lukijoiden mieliin kullakin alueella olevia hienoja matkailukohteita ja tapahtumia. Juttuihin voi palata kotisivuillamme, jossa on vapaasti luettavissa kaikki jo ilmestyneet numerot. Uusimmista numeroista on luettavissa erikseen myös pelkät toimittajien kirjoittamat jutut.

  Koko Matkailu kotimaassa.fi -lehden toimituskunta kiittää yhteistyökumppaneitamme ja lukijoitamme kuluneesta kolmesta vuodesta. Ensi vuonna tapaamme jälleen uusien asioiden merkeissä. Toivotamme teille kaikille hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2012.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »