Nro 4-2011
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: Joensuun kaupunginteatteri, The Sound of Music, musikaali, Jonna Imeläinen, Petteri Rantasalo, Mikko Rasila


Jonna Imeläinen (Maria) ja Petteri Rantasalo (kapteeni Trapp). Kuva: Joensuun kaupunginteatteri

Sound of Music valloittaa Joensuussa

Joensuun kaupunginteatterissa saa syyskuun loppupuolella ensi-iltansa hurmaava musikaali Sound of Music. Teoksen musiikki ja kertomus ovat valloittaneet katsojia maailmalla jo yli 50 vuoden ajan.


  Teoksen laulut ovat jääneet elämään ikivihreinä sukupolvelta toiselle. Tunnetuimpia niistä lienee My Favourite Things, Do-Re-Mi, Edelweiss ja tietenkin musikaalin nimikkokappale The Sound of Music. Musikaali välittää katsojalle viestin sodasta, uhrautuvaisuudesta, rakkaudesta ja toivosta erään perheen osalta natsien miehittämässä Itävallassa.

  The Sound of Music on alkujaan yhdysvaltalainen musikaalielokuva, jonka ohjasi Robert Wisen vuonna 1965. Musikaalin juoni perustuu tositarinaan itävaltalaisesta von Trappin perheestä. Nonnebergin luostarin luostarikokelas, postulantti, Maria lähetetään perheeseen leski-kapteeni von Trappin seitsemän lapsen kotiopettajaksi. Lasten äidin kuoltua perheen isä on pitänyt lapsilleen sotilaallista kuria. Lempeä ja hyväsydäminen Maria ei voi hyväksyä isän ankaria kasvatusmetodeja. Peräänantamattomuudellaan Maria saa kuitenkin aikaa myöten kapteenin ymmärtämään, että hän kohtelee lapsiaan väärin. Kapteeni seurustelee paronitar Elsa Schräderin kanssa, mutta rakastava, hellä ja aito Maria sulattaa lopulta myös kapteenin kovan ja kylmän sydämen. Tunteet kapteenia kohtaan saavat Marian palaamaan takaisin luostariin, mutta luostarin abbedissa lähettää Marian takaisin Trappin taloon, sillä hän näkee Marian olevan tarkoitettu muuhun kuin nunnan elämään.

  Tarina päättyy toisen maailman sodan kynnykselle. Onnistuuko kapteeni välttämään liittymisen Hitlerin joukkoihin? Pääseekö perhe pakenemaan turvaan rajan yli Sveitsiin? Ja löytääkö perhe uuden rauhaisan elämän kaukana natsien valloittamasta Itävallasta?

  Nyt Joensuussa nähtävän musikaalin ensi-ilta oli 24.9.2011. Esitys kestää väliaikoineen noin 2 t 45 min. Ohjauksesta ja koreografiasta vastaa vierailija Mikko Rasila, kapellimestarina on myös vieraileva kapellimestari Esko Kauppinen. Lavastussuunnittelu on Risto Karhulan, vierailija ja pukusuunnittelusta vastaa Katri Tuukkanen. Rooleissa nähdään mm. Jonna Imeläinen (Maria), Petteri Rantatalo (kapteeni Trapp), sekä lukuisa joukko muita esiintyjiä ja lapsiavustajia.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »