Nro 4-2011
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kassu Halonen, Taidetalo, Saarikonsertti, Manamansalo, KultalevysaliJättiläistä tapaamassa
- Kassu Halonen Taidetalo

Vaalassa, kauniissa Manamansalon saaressa on muusikko, säveltäjä, lauluntekijä Kassu Halosen perustama Taidetalo.


  Kalervo ”Kassu” Osmo Väinö Halonen syntyi Vaalan Säräisniemellä 24.1.1953. Hänen tuotantonsa käsittää tällä hetkellä noin 1500 sävellystä, mikä tekee hänestä kiistatta yhden Suomen eturivin muusikoista. Vuonna 1998 Halonen perusti Taidetalon entiseen kouluunsa Manamansaloon. Koulu on peruskorjattu ja kunnostettu moderniksi, monipuoliseksi ja kauniiksi taidekeskukseksi, jonka hoidosta ja ylläpidosta vastaa Vaalan kunta. Keskus avattiin yleisölle vuonna 2000.

  Taidetalon ehdoton sydän on Kultalevysali, jossa on taiteilija Halosen tuotannon pysyväisnäyttely. Esillä on muun muassa Suomen myydyimmän äänitteen, Jari Sillanpää -albumin kuutosplatinalevy ja Sydämeeni joulun teen -kultalevy sekä lukuisia muita suomalaisten rakastamia levyjä. Taidetalossa on myös vuosittain vaihtuvia monipuolisia käsityö- ja kuvataidenäyttelyitä. Taidetalon perustamisen lähtökohta ja tavoite on ollut kainuulaisen kulttuurin kehittäminen ja siitä huolehtiminen. Tästä on alusta saakka huolehtinut ja vastannut Manamansalon Musiikki- ja Taideyhdistys ry.

Tapahtumien Taidetalo

  Vuosittain Taidetalossa järjestetään runsaasti konsertteja, musiikkifestivaaleja ja runotapahtumia sekä illanviettoja. Nimekkäiden taiteilijoiden esiintymisten lisäksi tapahtumat mahdollistavat uusien kevyen musiikin kykyjen esiinmarssin. 1990-luvun alusta lähtien ohjelmatarjonnassa on ollut mukana myös heinäkuiset Saaripäivien konsertit, jotka keräävät vuosittain tuhansittain kuulijoita. Lukuisat talkoolaiset, Kassu mukaan lukien, tekevät Taidetalossa palkatta työtä, jotta voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen varoja voitaisiin mahdollisimman paljon käyttää muorten ja lasten hyväksi.

Koulutuskeskus ja kokouspaikka


  Taidetalossa järjestetään erilaisia koulutustilaisuuksia kulttuurin harrastajille ja ammattilaisille. Tarjolla on myös räätälöityjä kursseja eri taiteenaloilta sekä monipuolista leiritoimintaa. Taidetalo pyrkii omalta osaltaan edistämään maaseudun hyvinvointia ja suosii ravintolassaankin lähiruokaa ja tervaherkkuja.

  Taidekeskus tarjoaa erinomaiset puitteet kokouksien ja yksityistilaisuuksien järjestämiseen välittömässä ilmapiirissä. Majoitukset ja ruokailut ja muut oheispalvelut takaavat kokouksen onnistumisen.

Jättiläinen pihalla

  Saarikonsertin aikana heinäkuussa 2011 paljastettiin Taidetalon pihapiirissä 7 metriä korkea ja 3000 kiloa painava jättiläispatsas. Tarinoiden mukaanhan Manamansalon saari on jättiläisten aikaansaama ja koko Kainuu jättiläisten maakunta. Patsaan on suunnitellut taiteilija Kimmo Takarautio ja se on valmistettu raudasta, uretaanista ja lasikuidusta. Talon isäntää erehdyttävästi muistuttavan patsaan takapuolella olevia rappusia pitkin on mahdollista päästä käymään patsaan sisällä. Vierailijoiden kertoman mukaan siellä voi kuulla jättiläisen sydämen sykkeen ja Kassu Halosen uusimpiin kuuluvan kappaleen Kesäyö.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »