Nro 3-2011
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Rokua health & spa, Hertan maailma, Niina Veittikoski

Suosittu animaatiohahmo sai lapsiperheiden iloksi uuden viehättävän kodin Rokualta.Hertan maailma

Pikku Kakkosesta tuttu pieni ja reipas animaatiohahmo Hertta on ilahduttanut televisiokatsojia arkisilla touhuillaan jo reilun kolmen vuoden ajan. Lasten rakastama tytöntyllerö on seikkaillut lisäksi lukuisissa lastenkirjoissa. Nyt Hertan Maailmasta voi nauttia myös tunnin ajomatkan päässä Oulusta sijaitsevassa Rokua Health&Spassa.


Rokualla Hertan maailman ytimen muodostaa animaatiosta tutuin elementein sisustettu 80-neliöinen lasten leikkihuone, jossa perheen pikkuväki voi laittaa ruokaa Hertan keittiössä tai nukkua Hertan sängyssä. Teeman mukainen sisustus jatkuu edelleen ruokasalissa.

  Health&Spassa järjestetään myös monenlaista lapsiperheille suunnattua toimintaa, joka on räätälöity Hertan Maailman mukaiseksi. Lapsille on tarjolla muun muassa ohjattuja luontoretkiä, vesileikkikouluja, musiikkituokioita ja satuhetkiä. Kotiin lähtiessään lapset saavat muistoksi animaatioon perustuvan kirjasen. Palvelukokonaisuutta laajennetaan ja kehitetään koko ajan ja sen pitäisi olla valmis viimeistään parin vuoden sisällä.

Hertan mentävä aukko


  Hertan Maailma sai alkunsa, kun animaation luoja Niina Veittikoski, joka on itsekin pienten lasten äiti, huomasi että lapsille suunnatussa ohjelmatarjonnassa on Hertan mentävä aukko ja että Internetistä puuttuu sisältöjä, joissa lapset voivat turvallisessa ympäristössä harjoitella mielenkiintoisia asioita. Niinpä hän otti yhteyttä Yleen, joka innostui ideasta välittömästi.

  Ensimmäinen animaatio esitettiin Pikku Kakkosessa vuoden 2008 tammikuussa. Samoihin aikoihin julkaistiin myös ensimmäiset nettipelit. Nykyään ne kuuluvat Ylen Internet-sivujen suosituimpiin sisältöihin. Riimimuotoon kirjoitetuissa kahden ja puolen minuutin mittaisissa animaatiotarinoissa pureudutaan tavallisiin lapsia koskettaviin arkipäiväisiin asioihin.

  ― Hertta voi esimerkiksi pohtia miksi hänen täytyy pukea vaatteita ylle tai harjata hampaat. Animaation lopussa hän oivaltaa vastauksen kysymykseen. Halusin tehdä animaatioiden aiheista sellaisia, että lapsi voi tarvittaessa katsoa niitä myös silloin, kun vanhemmat eivät ole läsnä ilman, että häntä pelottaa. Myöskään nettipeleissä näyttöruudulle ei pumpsahda kesken pelin mitään arveluttavaa, Veittikoski kertoo. Hertan Maailmaan sisältyy myös kasvatuksellinen puoli.

  ― Tavoitteenani on animaation kautta rohkaista lapsia itseilmaisuun, rohkeuteen ja ennakkoluulottomuuteen. Hertan Maailma on suunnattu ensisijaisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta nettipelejä pelaavat ala-asteikäisetkin. Musiikkilevyjä kuuntelevat lasten lisäksi myös vanhemmat ja isovanhemmat. Rokualla toiminnassa pyritään huomioimaan koko perhe teini-ikäiset sisarukset mukaan lukien.

Samat arvot ja tavoitteet

  Rokuan Health&Span ja Niina Veittikosken välinen yhteistyö käynnistyi, kun Health&Spa alkoi suunnitella ympäristöönsä lapsiperheille suunnattua toimintaa.

  ― Emme halunneet lähteä huvipuistolinjalle. Mietimme löytyisikö jostain valmis konsepti, jonka voisi yhdistää meidän toimintaamme niin, ettei meidän tarvitsisi rakentaa kaikkea aivan alusta asti, toimitusjohtaja Heli Kaikkonen kertoo.

  Hertan Maailman arvot ja tavoitteet osoittautuivat samanlaisiksi kuin Health&Spalla. Animaatio oli myös jo valmiiksi erittäin tunnettu juuri siinä kohderyhmässä, jota Health&Spa tavoitteli. Yhteistyö alkoi viime vuoden puolella. Ensimmäiset teeman mukaiset toimintatuokiot järjestettiin vuodenvaihteessa. Samaan aikaan avattiin myös lasten leikkihuone.

  Hertan Maailma on saanut asiakkailta runsaasti myönteistä palautetta jo nyt, vaikka palvelukokonaisuus ei ole edes vielä täysin valmis. Siksi sillä onkin erittäin hyvät edellytykset nousta lähivuosina valtakunnallisesti merkittäväksi lapsiperheiden kohteeksi, kun kehitystyö saadaan päätökseen.Tekstin kirjoittiSuvi Roselli


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »