Nro 3-2011
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Nähtävyydet ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: seikkailupuisto, Peukkula, lapset, satuhahmot, Jyväskylä, seikkailurata, polkuautorata, Peukkula Kino, sisäleikkipuistoPeukkulassa päivä on yhtä satua

Jyväskylässä sijaitseva seikkailupuisto Peukkula on kaikkien lapsiperheiden toivekohde. Toiminnallisessa teemapuistossa on tekemistä kaikenikäisille, ja puiston monet satuhahmot saattavat vierailijan suloisten satujen maailmaan.


Hyppää toiveidesi satuun

  Peukkulan toiminnan perusajatus on lapsen ja satuhahmon kohtaaminen. Puiston sesonkikaudella kesällä koko puiston ohjelma perustuu satuhahmoihin, jotka ottavat lapset aktiivisesti mukaan leikin ja satujen maailmaan.

  Peukkulan satuhahmot asuvat alueen ulkopuiston Satukylässä, jokainen omassa talossaan. Kylän raitilla voi viettää kesällä vaikka koko päivän ja tehdä tuttavuutta sen asukkaiden, Peukkiksen, Pinnin, merirosvo Arpinaaman, noita Nokkosen, prinsessa Vivianin, Kekko keksijän, linnan tontun ja peikon, kanssa. Kylän asukkaat ottavat lapset mukaan toimintaan, ja päivä kuluu kuin siivillä näytelmien, satujen, seikkailujen ja pelien merkeissä. Päiväohjelmaan kuuluvat mm. Peukkiksen ja Pinnin tanssikoulu, Arpinaaman aarrejahti ja Peukkula Rock.

Elämyksiä sisällä ja ulkona


  Peukkula sijaitsee Jyväskylän Viherlandian vieressä alueella, joka aiemmin tunnettiin Hilarius Hiiren kotina ja nimellä Viherlaakso. Vuodesta 2009 lähtien nimellä Peukkula toiminut teemapuisto tarjoaa tekemistä niin sisällä kuin ulkonakin: 2,5 hehtaarin suuruisella ulkoalueella riittää satuhahmojen lisäksi myös muuta näkemistä ja tekemistä, kuten seikkailurata ja polkuautorata. Erilaisia kaloja voi ihastella akvaariossa, ja kesäajaksi Peukkulaan muuttaa kotieläimiä, joiden puuhastelun katselemiseen tuskin koskaan kyllästyy.

  Seikkailu Peukkulassa jatkuu sisäpuistoon, josta löytyy sisäseikkailurata, kiipeilyseinä, naperonurkkaus sekä leikki- ja satupuoli. Rakennuksessa on myös aikuisten oleskelutila ja Peukkula Kino, jossa näytetään koko perheelle sopivia elokuvia. Myös talvisin avoinna olevan sisäleikkipuiston tilat sopivat niin vauhdikkaaseen menoon kuin rauhallisempaan leikkiin. 114-paikkaisen Peukkula Kinon ja Pikku Perunan ravintolatilat voi myös varata yksityistilaisuuksiin: suosittuja tilaisuuksia ovat mm. teeman mukaiset syntymäpäiväjuhlat.

Ohjelmaa ympäri vuoden


  Kesäaikaan Peukkulassa järjestetään erilaisia tempauksia, konsertteja ja teemapäiviä, kuten keskiaikaiset markkinat ja meriaiheinen musiikkipäivä. Muutaman vuoden päästä Jyväskylässä pidettäviin asuntomessuihin Peukkula otti varaslähdön alkuvuodesta: Olipa Kerran … -nukkekotinäyttely esittelee menneiden aikojen rakentamista käsityönä tehtyjen nukkekotien voimin. Näytillä on mm. Vaahteranmäen Eemelin kotitalo ja Turun Muumitalo. Peppi Pitkätossun Huvikumpu, Hannun ja Kertun noidan mörskä ja Väkitupalaisen torppa ovat lisäksi käytössä lasten leikkejä varten.

  Kesä 2011 avataan Peukkulassa 7. kesäkuuta.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »