Nro 3-2011
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Vivamo, Raamattukylä, kristillinen teatteri, vaelluskierros, Lohja, Länsi-Uusimaa


Vivamon Raamattukylän uutuusnäytelmä on Tien kulkijat. Kuva: Vivamon Raamattukylä, Seppo Paldanius

Vivamo –
erilainen retkikohde

Lohjajärven rannalla sijaitseva Vivamo on Kansan Raamattuseuran keskus, jossa järjestetään erilaisia kursseja, tapahtumia ja lomaviikkoja sekä rippileirejä. Vivamossa sijaitsevat myös Pyhän Birgitan kappeli ja Pohjoismaiden ensimmäinen Hiljaisuuden puutarha sekä Särkyneen sydämen kirkko, jossa vietetään jumalanpalveluksia ympäri vuoden.


  Vivamon Raamattukylä on mielenkiintoinen kristillinen teatteri, jossa Raamatun tutut kertomukset heräävät eloon kaikilla aisteilla koettaviksi draaman, musiikin, nukketeatterin ja tanssin keinoin. Kunakin esityspäivänä on kaksi eri näytelmää. Aamupäivällä esitetään koko perheelle suunnattua Luomisen puutarha ja Nooan arkki -näytelmää ja lounaan jälkeen vuorossa on toinen raamatullinen esitys. Vierailijat voivat olla mukana koko päivän tai osallistua vain aamu- tai iltapäivän ohjelmaan. Jo yli 56 000 ihmistä on päässyt kokemaan Raamatun kertomusten heräävän eloon meidänkin ajassamme sen jälkeen kun Raamattukylä avattiin kuusi vuotta sitten.

Luomisen puutarha ja Nooan arkki

  Luomiskertomus esitetään Vivamon Raamattukylän hivelevän kauniissa omenapuutarhassa, josta näkymä avautuu kauas Lohjajärvelle. Kertomuksen kerronta on visuaalisesti vahvaa tanssia ja liikettä Vivaldin musiikin myötäilemänä. Esitys etenee Raamatun kertomuksen mukaisesti alkaen pimeydestä ja luomistyöstä aina paratiisin porttien sulkemiseen asti. Onneksi tuo asiain tila ei kuitenkaan ole lopullinen ja toivo elää.

  Nooan arkissa puolestaan kerrotaan hauskasti ja lapsenmielisesti Nooa elämästä, arkin rakentamisesta ja vedenpaisumuksesta.

Tuhlaajapoika

  Kesä- ja elokuussa Raamattukylässä esitetään tuttua Tuhlaajapoika-kertomusta, jonka Jeesus puhui aikanaan fariseuksille ja kirjanoppineille, kun nämä syyttivät Häntä syntisten suosimisesta. Kahdesta veljeksestä nuorempi haluaa nähdä ja kokea muutakin kun kodin jokapäiväiset askareet. Saatuaan osuutensa perinnöstä matkustaa hän vieraille maille, joka on tyystin erilainen kuin turvallisen kodin ilmapiiri. Aikaa myöten koko pojan omaisuus menee, eikä hänellä ole ruokaa eikä majapaikkaa. Sikojenkaan ruokaa ei hänelle anneta. Niissä elämäntilanteissa päättää poika palata kotiin isän luo. Mutta voiko hän palata? Riittääkö isän rakkaus ja anteeksiantamus? Tuttu kertomus tuo eteemme teatterin keinon väärät valinnat ja epäonnistumisen, mutta myös anteeksiantamisen ja isän rajattoman rakkauden.

Tien kulkijat


  Tämän kesän uutuusnäytelmä Tien kulkijat saa ensi-esityksensä 8.7.2011. Apostolin tekojen yhdeksään ensimmäiseen lukuun pohjaava näytelmä vie katsojat seuraamaan seurakunnan alkua ja kehitystä. Jeesuksen opetuslapset olivat eläneet vaikuttavia aikoja. Heidän Herransa oli naulittu ristille, ylösnousemuksensa jälkeen Hän oli näyttäytynyt opetuslapsilleen ja vihdoin otettu ylös taivaaseen. Nyt tuo pieni joukko ensimmäisenä helluntaipäivänä oli koolla yläsalissa lukittujen ovien takana odottamassa opettajansa lupausta Pyhästä Hengestä.

  Tien kulkijat –näytelmä kertoo meille, kuinka tuo päivä muutti mukana olleiden ihmisten elämän. Se kertoo meille voitoista, mutta myös epäluuloista ja vihasta, joka huipentui Stefanuksen kivittämiseen. Tien kulkijat tuo eteemme Saulus Tarsolaisen, joka vihaa uhkuen vainosi Jeesuksen seuraajia. Mutta se näyttää meille myös Jumalalan rakkauden ja muuttavan voiman, joiden vaikutuksesta entisestä seurakunnan vihollisesta tuli Paavali, väsymätön seurakuntien perustaja ja uskovien opettaja.

  Tien kulkijat on esitys, joka jokaisen pitää nähdä, sillä se antaa meille oivaa taustatietoa moniin tämänkin ajan hengellisiin tapahtumiin.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »