Nro 2-2011
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Grillfest, ruokafestivaali, Hyvän Ruuan Festivaali, Riihimäki, grillaus, ohjelma

Grillfest 17.-19.6.2011Kulinaristien festivaali Grillfest
rantautuu Suomeen

Juhannusta edeltävänä viikonloppuna Riihimäellä järjestetään Suomen ensimmäinen Hyvän Ruuan Festivaali – Grillfest.


  Grillfest pyrkii tarjoamaan elämyksiä hyvän ruuan ja musiikin merkeissä, luonnonkauniilla festivaalipaikalla. Miellyttävät puitteet tällaiselle isolle ruokajuhlalle tarjoaa Tehtaankadun Messupuisto. Puisto sijaitsee lähellä Suomen Lasimuseota, noin kolmen kilometrin päässä Riihimäen keskustasta.

  Pääasia festivaalilla on hyvä ja nautinnollinen ruoka ruokakulttuuriin liittyvine juomineen. Grilliherkkujen lisäksi tarjolla on juustoja, viiniä, olutta. Tapahtumassa esillä on erilaisia ruokakulttuureja, ja myyntikojuilla pääsee maistelemaan herkullisia pientuottajien tuotteita ja muita ruokaerikoisuuksia. Tapahtumasta voi ostaa kotiinkin kaikenlaista hyvää ja tarpeellista ruokaan liittyvää.

Mukavaa ohjelmaa

  Ruokafestivaalin ohjelmaan kuuluu kulttuuria ja musiikkia laidasta laitaan. Mukana ovat esimerkiksi perinteistä tanssimusiikkia esittävä Tapio Rannanmaan yhtye sekä lauantai-illan päättävä virolainen bändi Boogie Boys. Esiintymislavalla nähdään myös kansantanssia sekä Riihimäen Nuorisoteatterin esitys.

  Grillfest on nimenomaan koko perheen ruokajuhla, ja vain festivaalin anniskelualueilla ikäraja on 18 vuotta. Leikkialueella on lapsille erilaisia huvilaiteita ja lapsille on omaa ohjelmaa. Lapset, ja mikseivät myös aikuiset, nauttivat taatusti Taikuri Jari Reposen tempuista. Lemmikkejäkään ei ole unohdettu, sillä koirille on oma koiraparkki.

  Alueen läheisyydessä on varattuna pysäköintitilaa omilla autoilla saapuville. Karavaanarienkin kannattaa saapua asuntovaunuilla ja -autoilla viettämään perheen kanssa maukasta viikonloppua.

  – Tarkoituksemme on tehdä tapahtumasta jokavuotinen, kertoo riihimäkeläinen Marika Torro Kolibri Juhlapalveluista. Suunnitelmissa on järjestää ensi vuonna tapahtuman yhteydessä grillauskilpailu, joka Virossa on jo tärkeä osa Grillfestiä. Naapurimaassa tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1999 lähtien. Siitä on muodostunut suosittu ruokafestivaali, jonne saapui vuosittain kymmeniä tuhansia vierailijoita ulkomaita myöden.

  Viron grillaamisen iskulauseena on pidetty ravintoloitsija Madis Kinksin kultaisia sanoja: "Grillaaminen on seurallinen nautinto, joka aiheuttaa riippuvuutta!". Tämä pätee varmasti myös meillä Suomessa!Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »