Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

13.10.2011

Turkulaisten omakuvat levittäytyvät kaupunkiin


Turkulaisten omakuvat levittäytyvät kaupunkiinKulttuuripääkaupuki on ollut täynnä toimintaa. Satoja turkulaisia tavoittanut 2000 & 11 OMAKUVAA -kulttuuripääkaupunkihanke alkoi syksyllä 2009 ja se huipentuu nyt kahdeksaan eri näyttelyyn taidemuseoissa, gallerioissa ja julkisissa kaupunkitiloissa. Työpajoissa valmistuneet omakuvat nähdään Aboa Vetus & Ars Novan Omatilassa, Galleria Å:ssa, Kynnysgalleriassa, Sokos Wiklundin ikkunagalleriassa, Turun AMK:n Taideakatemian Köysiratagalleriassa, Turun taidemuseossa (parveke), Valokuvakeskus Perissä sekä Wäinö Aaltosen museolla toteuttavassa julkisivuprojisoinnissa. Kirjalliset omakuvat julkaistaan Omakuva on jokaisen kuva -teoksessa.

Kaikki turkulaiset olivat tervetulleita osallistumaan maksuttomiin työpajoihin, joissa teoksia tehtiin monilla eri tekniikoilla: valokuvina, kollaaseina, maalauksina, veistoksina, piirustuksina ja videoina tai kertoen ja kirjoittaen.

Työpajoja ovat ohjanneet sekä kotimaiset että kansainväliset taiteilijat: hankkeen omien taiteilijoiden Vesa Aaltosen ja Pia Bartschin lisäksi työpajoja ovat pitäneet Jenny Eräsaari, Frances Hegarty (Irlanti) & Andrew Stones (Iso-Britannia), Leena Kela & Maija Reeta Raumanni, Marja Mikkonen, Cristina Nuñez (Espanja) ja Magnus Scharmanoff sekä avajaisviikolla Katrin Bethge (Saksa). Omaelämäkerrallisen kirjoittamisen ohjaajana on toiminut Ilona Tanskanen, joka on myös 13.10. julkistettavan Omakuva on jokaisen kuva -teoksen päätoimittaja.

Näyttelyiden suuravajaisia vietetään tänään 13.10.2011, ja ne ovat avoinna pääosin loka-marraskuussa. Näyttelyiden tarkemmat aikataulut löytyvät hankkeen sivuilta alla olevasta linkistä. Näyttelyt ovat pääsymaksuttomia.

2000 & 11 omakuvaa

Eeva Oksman

« Takaisin