Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

29.06.2011

Meriretkelle Uudestakaupungista


Meriretkelle UudestakaupungistaMerimaisemia voi Uudessakaupungissa ihailla Kaupunginlahden rannalta, mutta myös veneettömillä on mahdollisuus lähteä merelle. Uudestakaupungista järjestetään juhannuksesta elokuun alkupuolelle asti säännöllisiä, aikataulun mukaisia meriristeilyjä peräti kuutena päivänä viikossa, tiistaista sunnuntaihin. Risteilyaluksina ovat muodonmuutoksen ja uudistuksen kokenut vesibussi Diana sekä upea purjealus, brigantiini Mary Ann. Aikanaan Turussa liikennöineeseen Dianaan mahtuu 70 henkilöä. Saman verran matkustajia saa kuljettaa kolmimastoinen Mary Ann, joka on kopio ensimmäisestä ruotsalaisesta kauppalaivasta, joka purjehti maapallon ympäri vuosina 1839–1841. Alus on rakennettu Luulajassa vuonna 1996 ja se tuotiin Suomeen vuonna 2001.

Mary Ann risteilee Isonkarin majakkasaarelle perjantaisin ja sunnuntaisin ja vesibussi Diana puolestaan tiistaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Katanpään linnakesaarelle brigantiini Mary Ann matkaa lauantaisin ja vesibussi Diana sunnuntaisin. Vesibussi Diana kuljettaa 30.6.–4.8. torstaisin ja perjantaisin myös Putsaaren piilokirkolle, jonka arvellaan olevan Rauman fransiskaanimunkkien 1500–1600-lukujen aikaan rakentama. Opastetulla kierroksella poiketaan myös kuvataiteilija Heli Sammaliston työhuoneella. Sammalisto työskentelee kesäisin syntymäpaikassaan Putsaaressa.


Lapsiperheiden kannattaa ilmoittautua Mary Annin hauskalle Merirosvoristeilylle, jonka ohjelma sisältää mm. merirosvoaterian, merirosvoksi naamioinnin, laivan kaappauksen sekä lipun laskun. Merirosvoristeilyt järjestetään 30.6.–4.8. aina torstaisin klo 12:00–15:00. Omaa aikaa aikuisille tarjoavat iltaristeilyt saaristossa 30.6.–7.8. torstaista sunnuntaihin klo 19:00–21:30. Aluksella voit nauttia vain kauniista maisemista ja merituulen hyväilystä tai sitten herkutella maittavan saaristolaispöydän antimista.

Tilausajot saattavat aiheuttaa muutoksia risteilyjen aikatauluihin. Liput risteilyille myydään ja varataan ennakkoon Uudenkaupungin matkailutoimistosta. Mary Annin risteilyt vaativat toteutuakseen vähintään 15 matkustajaa ja Dianan 20 matkustajaa. Ristelyt tulee varata ennakkoon viimeistään risteilyä edeltävänä päivänä.

Uusikaupungin matkailun sivuille

Eeva Oksman

« Takaisin