Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

23.06.2011

Taidekeskus Retretin kesä 2011


Taidekeskus Retretin kesä 2011


Yksityiskohta Victor Westerholmin maalauksesta "Lokakuun päivä Ahvenanmaalla", 1885, öljy ja kangas, Ateneumin taidemuseo. Kuvaaja: Jukka Romu
Punkaharjulla sijaitsevan Taidekeskus Retretin kesän 2011 päänäyttelyssä Taiteilijapareja tutustutaan Suomessa 1800-luvulla ja 1900-luvun alkupuolella toimineisiin taiteilijapariskuntiin ja heidän työhönsä. Näyttely koostuu tunnettujen mestareiden, kuten Werner Holmbergin, Victor Westerholmin, Juho Rissasen, Elin Danielson-Gambogin ja Alvar Cawénin tuotannosta, mutta myös heidän vähemmän tunnettujen puolisoidensa Anna Gladin, Hilma Alanderin, Hilda Flodinin, Raffaello Gambogin ja Ragni Cawénin teoksista.

- Taiteilijapareja luo uuden näkökulman Suomen kultakauden ja varhaismodernismin taiteen tarkasteluun. Retretin kesänäyttelyn maalaukset, piirustukset ja veistokset kertovat ensi kertaa laajasti taiteilija-avioliitoista Suomessa ja nostavat esiin kysymyksiä, jotka ovat askarruttaneet yleisöä ja tutkijoita myös kansainvälisesti, kertoo Tanja Nikola.

Päänäyttelyn teema jatkuu kesän toisessa laajemmassa katselmuksessa, jossa tutustutaan Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän taiteeseen.

Lasten Retretti

Lasten Retretti esittelee Aku Ankka -sarjakuvan tunnetuimman piirtäjän Carl Barksin tuotantoa. Lasten työpajassa on Afrikka-teeman ympärille liittyvää toimintaa. Heinäkuun aikana Taidekeskus Retretissä järjestetään myös lasten teemapäiviä. Mukana yleisöä viihdyttämässä ovat mm. Teatteri Pensas, Heikki Mäenpää ja Muumilaakso -orkesteri sekä Nukkereaktori. Lisätietoa esityksistä on Retretin internetsivuilla.

Luolastonäyttelyt

Retretissä on tulevana kesänä esillä monipuolisesti myös nykytaidetta ja muotoilua. Luolaston taiteilijoita ovat Heli Ryhänen ja Matti Kalkamo sekä Marja Pirilä ja Petri Nuutinen. Kyösti Kakkosen kokoelmasta esitellään Helena Tynellin, Nanny Stillin ja Aimo Okkolinin lasitaidetta. Grafiikanpaja Himmelblau esittelee osastollaan kotimaista taidegrafiikkaa kärkiniminä Elina Luukanen ja Miina Äkkijyrkkä. Punkalive Oy esittelee omassa paviljongissaan puolestaan maailmankuulun muotoilijan Karim Rashidin yritykselle suunnittelemia huonekaluja.

Taidekeskus Retretti on avoinna päivittäin 1.6.–28.8.2011 klo 10–18.

www.retretti.fi

Eeva Oksman

« Takaisin