Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

30.05.2011

Kivitipun vireä kesä


Kivitipun vireä kesäLappajärvellä, Etelä-Pohjanmaalla, sijaitseva Kylpylä Kivitippu tarjoaa kesällä runsaasti mukavaa tekemistä niin maalla kuin vesilläkin.  
Kivitipun kesään kuuluvat ehdottomasti Halkosaaren kesäteatteri ja tanssilava, jonne maanteitse matkaa on 5 km ja vesiteitse vielä reilusti vähemmän. Kesäteatterin lennokas musiikkinäytelmä Votkaturistit vie seuramatkalle maahan ja kaupunkiin, jossa sukkahousuilla, farkuilla ja kuulakärkikynillä eli kuin Kroisos. Votkaturistien esityksiä on juhannuksesta elokuun puoliväliin, mutta Halkosaaren kauniilla tanssilavalla tanssitaan lauantai-iltaisin jo 11.6. lähtien.

Kivitipun keskikesän huipennus on perjantaina 15.7. Kivitipun rannassa rokattava Tulivuorirock Unplugged ja Tulivuorirockin jatkot lauantaina 16.7.2011.

Lasten kesäteatteria esitetään heinäkuussa aivan Kivitipun naapurissa. Taavin Tuvan kotiseututalon idyllisessä pihapiirissä Järvihirviö ja keljut kalakaverit viihdyttävät lapsia ja lapsenmielisiä omalla teatteriesityksellään yhteensä 12 kertaa.

Vesille


Vesille Kivitipusta pääsee monin eri tavoin. Järviristeilyalus m/s Veannetar vie asiakkaita Kivitipun rannasta Halkosaareen sekä järviristeilyille. Tänä kesänä järjestetään ensimmäistä kertaa risteilyjä Vimpeliin, aivan legendaarisen Saarikentän tuntumaan. Risteilyn lomassa pääsee siis myös nauttimaan Vimpelin Vedon kotikentän huikeasta super-pesistunnelmasta!  Niin ikään ensimmäistä kertaa Kivitipusta risteillään Lappajärven Kirkkoniemeen, aivan Lappajärven kirkon tuntumaan.

Alkukesällä Lappajärvellä soudetaan myös pitkien matkoja Kirkkovene-soudun SM-kisat. Kivitipussa ryhmät voivat itsekin kokeilla kirkkoveneellä soutamista. Vauhdista pitäville vuokrattavana on vesijettejä, ja rauhallisempaan menoon lainattavissa on soutuveneitä, kanootteja ja onkia. Muilla välineillä kalastavat voivat hankkia kalastusluvat ja järven kartan Kivitipun vastaanotosta.

Lomatunnelmaa

Kivitipun kesään kuuluvat myös golf, rantaravintola Rantakirpun palvelut sekä rantasauna Aquarius upeine puitteineen ja isoine terasseineen. Kivitipun majoitusvaihtoehtoja on useita päärakennuksen standard-huoneista hulppeisiin saunallisiin Chalets-huoneistoihin. Ravintolan noutopöydässä ja á la Carte -listalla maistuvat tuoreet paikalliset raaka-aineet. Lomatunnelman täydentää kylpylän hoitovalikoima, josta löytyy jokaiselle jotakin sopivaa kesähemmottelua.

Kaunis Lappajärvi on syntynyt törmäyskraatteriin, jonka aiheutti meteoriitin iskeytyminen maahan miljoonia vuosia sitten. Järven syntyhistoriasta on tehty pienoiselokuva, jota esitetään ryhmille niin haluttaessa. Lisää tietoa taivaankappaleista ja Lappajärven syntymästä on Kivitipun pohjakerroksen pienessä näyttelytilassa. Nähtävänä on myös järven pienoismalli, josta löytyvät merkittävimmät saaret, syvin kohta, järvenrannalla sijaitsevat paikkakunnat ja sekä matkailullisesti merkittävimmät nähtävyydet.

Kylpylä Kivitippu

Eeva Oksman

« Takaisin