Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

31.08.2011

Jyväskylän kaupunginteatterin juhlasyksy


Jyväskylän kaupunginteatterin juhlasyksy


PIAF - legendaarisen laulajan dramaattinen tarina
  50-vuotias Jyväskylän kaupunginteatteri on nyt parhaassa iässä, jossa luvassa on kuumia aaltoja ja kylmiä väreitä, niin kuin tämän ikäiseltä sopii odottaakin. Juhlasyksyn ohjelmistossa pureudutaan niin taiteilijaelämän kuin perhe-elämän kiemuroihin. Ensi-iltoina nähdään Pam Gemsin Piaf, Anna Krogeruksen Parhaissakin perheissä sekä Mika Myllyahon Harmonia.

Suurella näyttämöllä 10.9.2011 ensi-iltansa saava Piaf kertoo legendaarisen laulajan Edit Piafin repaleisesta ja rakkaudenhakuisesta taipaleesta. Se alkoi katulapsena Pariisin taivaan alla. Kapakoista hän kipusi kansainväliseen menestykseen ja elämän liekin hiipuessa lopulta karusti mutta levollisesti.. Edith Piafin keskeinen viesti maailmalle oli: ilman rakkautta emme ole mitään. Nimiroolissa nähdään Raisa Vattulainen.

Näytelmä välittämisestä

  Juhlaesityksenä ja syyskauden toisena suuren näyttämön ensi-iltana nähdään 12.11.2011 Anna Krogeruksen Parhaissakin perheissä. Useissa suomalaisissa teattereissa esitetty näytelmä avaa ovia perheen kulissien taakse. Ajankohtaisen tragikomedian keskiössä on aineellisesti yltäkylläisen, mutta henkisesti köyhän elämäntapamme riivaama Länsimaan perhe. Keskushenkilö on Raakel Länsimaa, keski-ikäinen, kahden aikuisen lapsen äiti, joka on hädissään yksin jäämisestään äidin dementoituessa, lasten itsenäistyessä ja miehen kadotessa uraputkeen. Teos välittää sydämellistä luottamusta ihmisen mahdollisuuteen olla toisilleen turvaksi ja voimaksi.

Sukellus teatteri-intohimoon

  Pienen näyttämön ensi-iltana nähdään 26.8.2011 Mika Myllyahon Harmonia. Näytelmä kertoo intohimoisesta taiteilijuudesta ja siitä kun omistaudutaan totaalisesti teatteritaiteelle. Työtä tehdään teatterille täysillä, vaikka henki menisi, parisuhde kuolisi ja ystävä pitäisi pöljänä.

Viiru ja Pesonen palaavat

  Vuonna 2009 ensi-iltansa saanut lastennäytelmä Viiru ja Pesonen nähdään isojen ja pienten toiveuusintana pienellä näyttämöllä 8.9.2011 lähtien. Elämäniloinen ja utelias Viiru-kissa tuo tempauksillaan jälleen valoa ja riemua Ukko-Pesosen verkkaiseen ja vähän yksinäiseenkin elämään. Hannele Ruotsalon Sven Nordqvistin kuvakirjojen pohjalta kirjoittama ystävyyden ylistys on koko perheen teatteria parhaimmillaan.
 
Ei ketään kotona jatkaa suuren näyttämön ohjelmistossa

  Michael Fraynin kirjoittaman Ei ketään kotona –farssia on sanottu maailman hauskimmaksi näytelmäksi. Jyväskylässä näytelmän esitykset jatkuvat myös syksyllä.
Juhlavuotta juhlistetaan myös useilla vierailuilla. Smeds Ensemble tuo suurelle näyttämölle Jumala on kauneus -produktion syyskuussa. Sofi Oksasen ja Maija Kaunismaan yhteistyönä syntynyt Liian lyhyt hame nähdään 6.10.2011, jolloin myös molemmat taiteilijat nähdään lavalla. Uutta sirkusta pääsee ihailemaan joulukuussa Circo Aereon Espresso-esityksessä.
Syksyn ohjelmisto täydentyy niin omien kuin vierailuesitysten osalta. Ajantasainen tieto kannattaa tarkistaa teatterin internet-sivuilta.

www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri

Eeva Oksman

« Takaisin