Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

03.05.2011

Lahden Kaupunginteatterin syksy 2011


Lahden Kaupunginteatterin syksy 2011


Cabaret, Jorma Uotinen. kuva: Tarmo Valmela
Lahden kaupunginteatterin syksyn ensi-iltojen sarjan aloittaa toivottu ja odotettu musikaali Cabaret, jonka ensi-ilta on 8.9.2011 Juhani-näyttämöllä. Näytelmä vie katsojat lumoavaan, taianomaiseen, mutta samalla turmeltuneeseen Berliiniin sen viimeisinä ilon päivinä vuonna 1930. Cabaret on riemukkaita juhlia kuin maailmanlopun edellä sekä Kit Kat -klubin loistokkaita numeroita. Seremoniamestarina häärää sopivasti itse Jorma Uotinen. Cabaret on tarina joukosta ihmisiä ja heidän erilaisista hätkähdyttävistä valinnoistaan, joita on pakko tehdä Berliinissä, joka on miltei huomaamatta muuttunut toiseksi.

Suuren näyttämön seuraava ensi-ilta 22.10.2011 on suomalainen klassikko ja yleisön kestosuosikki, Maria Jotunin Tohvelisankarin rouva. Se on vallaton huvinäytelmä rakkauden, rahan ja onnen jahtaamisesta. Tuomo Aitan uudistetussa sovituksessa ja ohjauksessa aukeaa koko elämän syvyys ja kirjo. Näytelmässä vierailee näyttelijä Taneli Mäkelä.

Pienelle näyttämölle eli Eerolle rakentuu Mikko Kivisen nykykomedia sinivalkoisista mobiilionneloista ja parisuhdeparatiiseista eli kotimaa@taakse.jai, jonka ensi-ilta on 10.9.2011. Työpaineiden ja onnenkaipuun yhteentörmäys synnyttää sähköistä huumoria.

Eero-näyttämön syksyn toinen ensi-ilta omistetaan lapsille ja koko perheelle. Pikku vampyyri järjestää yöllisiä seikkaluja ja yllätyksiä 12.10. alkaen. Hyytävän hauska esitys kertoo mielikuvituksen voimasta ja erilaisesta ystävyydestä.
Alle kouluikäisille kerrotaan Onnellisesta prinssistä Aino-näyttämöllä 3.9.2011 alkaen.

Syksyllä ohjelmistossa jatkavat näytelmät Pesärikko Juhani-näyttämöllä ja Lasinen eläintarha Eero-näyttämöllä. Keväällä 2012 on jälleen oopperan vuoro Lahden kaupunginteatterissa. Yhteistyössä Lahden Ooppera ry, Sinfonia Lahti ja Lahden kaupunginteatteri valmistavat tammikuuksi Giuseppe Verdin Trubaduurin Juhani-näyttämölle.

Lahden kaupunginteatteri

Eeva Oksman

« Takaisin