Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.04.2011

Lahden Jazztori - Nothing But Jazz 10.-15.8.2011


Lahden Jazztori - Nothing But Jazz 10.-15.8.2011

Leroy Jones on New Orleansin arvostetuimpia trumpetisteja.
10.-15.8.2011 Lahden kauppatorilla suomalaisen jazz- ja rockmusiikin huippuartistit esittävät monentyylistä musiikkia jazzista rocksoundeihin. Lahden Jazztori -festivaali kuuluu maamme tärkeimpien jazz-festivaalien joukkoon.

  Lahden Jazztori järjestetään jo 23. kerran. Kuusipäiväinen kaupunkifestivaali tarjoaa jazzmusiikkia laidasta laitaan, bluesia ja swingiä unohtamatta. Suurtapahtuma sai alkunsa jo vuonna 1989 Lahti Big Bandin aloitteesta.

  Jazztorin ohjelmisto on monipuolinen sekoitus kokemusta maustettuna uusilla sovituksilla ja näkemyksillä, sekä tuoreella kansainvälisellä tulokkaalla. Avantgardea ja improvisaatiota tarjoilee K Cube – eli Kimmo Pohjonen, Sami Kuoppamäki ja Timo Kämäräinen. Yhtyeen musiikki on ainutlaatuista; kaikki jäsenet kirjoittavat musiikkia K Cubelle.

  Kiinnostava uusi nimi on nuori Oli Brown bändeineen Isosta-Britanniasta. Yhtye esiintyy bluesperjantaina 12.8.2011. Viime vuonna Oli Brown palkittiin British Blues Awards:issa kahdessa kategoriassa, parhaana miesvokalistina sekä parhaana nuorena esiintyjänä.
 
 Kapellimestari, sovittaja ja pasunisti Petri Juutilainen urakoi Lahden Jazztorilla kahtena peräkkäisenä päivänä. Perjantaina 12.8. vuoron saa Baby Boy Varhama & The KC Crew. 8-miehisen swing/blues-bändin musiikki on Kansas City -tyylistä jazzia ja bluesia.  Toinen kokoonpano, jossa Juutilaisella on vahvasti sormensa pelissä, on 13.8. kuultava Ilkka Alanko Orchestra.

  Jazztori tarjoilee tänäkin vuonna perinteisen sunnuntaisen ilmaiskonsertin. Lava on varattu Jazztorin House Bandille Ars-Nova-Jazzille ja Lahden Gospelkuorolle Marjaana Turusen johdolla. Päätöspäivänä 15.8. tuo legendaarinen Erik Lindström Dream Teaminsa Jazztorille. Vokalistiksi nousee Kristiina Lanki, jonka kanssa Erik Lindström on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2004 alkaen.

Jazztori

Eeva Oksman

« Takaisin