Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.04.2011

Mirón ihmeet EMMAssa kesään asti


Mirón ihmeet EMMAssa kesään asti


  Maaliskuusta lähtien Espoon modernin taiteen museo EMMAssa on voinut ihailla yhden 1900-luvun valovoimaisimman taitelijan, katalonialaisen Joan Mirón teoksia. Näyttely keskittyy Mirón veistoksiin, joiden rinnalla nähdään veistosten muotokieleen linkittyviä maalauksia, piirustuksia ja grafiikkaa.

  Mirón töille on tunnusomaista hänen palettinsa sininen, punainen, keltainen, vihreä ja musta, jotka ovat tulleet tutuiksi niin hänen maalauksissaan, litografioissaan, etsauksissaan kuin veistoksissaankin. Miró oli taiteilijana mielikuvituksellinen oman tiensä kulkija, kuvallinen runoilija. Surrealistien tapaan hän ammensi aineksia taiteeseensa uni- ja mielikuvitusmaailmasta, mutta kieltäytyi nimeämästä itseään minkään tietyn taidesuuntauksen edustajaksi.

Taidemuseo EMMA on yksi Suomen suurimmista taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu puoliksi Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien koti- ja ulkomaisten modernin ja nykytaiteen näyttelyiden kesken. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

EMMAssa Mirón työt ovat esillä kesäkuun puoliväliin saakka.

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Eeva Oksman

« Takaisin