Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.04.2011

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä 12.-17.7.2011


Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä 12.-17.7.201156. Jyväskylän Kesä on runsaudensarvi musiikin ja teatterin ystäville. Kaupunkifestivaali tarjoaa myös hauskaa puuhastelua lapsiperheille sekä maksutonta karnevalistista ohjelmaa "Mitä noi tekee?!" -otsikon alla.

Tapahtumateltta

  Fado-musiikin sielukas tulkki Mafalda Arnauth valloitti yleisönsä kaksi vuotta sitten Jyväskylän Kesässä. Perinteinen fado-fiesta  huippufadistojen seurassa lupaa paljon. Ilta on kuin tuulahdus vanhan Lissabonin kapeilta kujilta.

Mafalda Arnauth
Salsaa, reggaeta ja lanteita keinuttavaa letkeää afromusiikkia tarjoilee maailmanmusiikin nouseva tähti , hondurasilainen Aurelio Martinez.  Legendaarinen, kaikkien aikojen suomalainen tanssiorkesteri Dallapé soittaa jälleen. Konsertin juontaa Markku Toikka ja laulupuolesta vastaavat Sami Saari ja Juha Hostikka. Ihastuttava Maria Lund ja rouheaääninen Timo Rautiainen viihdyttävät yleisöä kesäisen kepeän laulelmamusiikin parissa.  Tapahtumateltassa esiintyvät myös suomisoulin kärkinimi Johanna Försti, Tuomari Nurmio ja Paratiisin Puutarhaorkesteri, Otra Vez solistinaan Verneri Pohjola, railakas kansanmusiikkiduo Puhti,  Ethno in Transit sekä seitsemän rautaista stand up-koomikkoa.

Konsertit

  Kesäisen makuiset konsertit levittäytyvät alueen kirkkoihin. Keuruun kirkko on jylhä ympäristö Jyväskylä Sinfonian, kapellimestari Eri Klasin ja 10. Jean Sibelius-viulukilpailun voittajan Nikita Boriso-Glebskyn avajaiskonsertille. Toivakan kirkossa soi Johanna Rusanen-Kartanon ja pianotrion romanttinen "Yö meren rannalla" -konsertti. Kuokkalan upea uusi kirkko saa vieraakseen Tommi Tabermanin muistoa kunnioittavan konsertin Eija Ahvon ja Susanna Haaviston johdolla. Kaupunginkirkko on Kaustisen Hääkuoron ja kansanmusiikkiyhtye Tallarin  "Mun kanteleeni kauniimmin" -konsertin näyttämönä. Kansainvälisesti tunnetuin urkurimme Kalevi Kiviniemi ja samettiääninen tenori Hannu Jurmun konsertissa kuullaan kirkkomusiikin helmiä.

Kaupunginteatteri

"3D Dirty, Difficult, Dangerous", kuva: Roni Lehti
  Näyttelijä Martti Suosalon rooli mustan komedian teoksessa "Dirty, Difficult, Dangerous" on loistava. Klovni Taina Mäki-Ison "Kohti horisonttia" -sooloteos on järjettömän hauska ja täysillä vedetty, vaikkakin myös koskettava.  Mystinen ja täydellisyyttä hipova "Harlekin" on fyysisen teatterin huippuihin lukeutuvan venäläisen Derevon uusin teos.  Kaksi ranskalaista konserttipianistia Ursula von Lerber ja Christian Erbslöh  sekä miimikko Guerassim Dichliev (Bulgaria/Ranska) järjestävät mieliin painuvan kokemuksen Stravinskyn "Kevätuhrin", Claude Debussyn "Faunin iltapäivän" ja Rahmaninovin "Sinfoniset tanssit" tulkinnoillaan. Teatterilla myös neljä tanssin kantaesitystä ja Dichlievin sooloteos "Mies ja matkalaukku".

Jyväskylän Kesä

Tanja Rasi

« Takaisin