Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.04.2011

Lieksan Vaskiviikko 22.-30.7.2011


Vasket soivat jälleen Lieksassa


Trumpetin kokeilua Lieksan Vaskiviikon taiteellisen johtajan Jouko Harjanteen avustamana.
Tänä vuonna Lieksan Vaskiviikkoa vietetään 22.-30.7.2011. Tähtivieraina ovat mm. trumpetisti Allen Vizzutti, eufoniumtaiteilijat Brian Bowman ja Tormod Flaten, käyrätorvisti Frank Lloyd, pasunisti Juan Carlos Matamoros sekä tuubisti Steve Sykes.

Italialaista karismaa Vaskiviikolle tuo brassyhtyeiden kermaan kuuluva Gomalan Brass. Tuulahduksia Aasiasta tuo japanilainen Senzoku Gakuen College of Music Brass Band. Warsaw Brass Trio with Zoltan Kiss esittelee melko harvoin kuullun vaskikokoonpanon - trion. Lieksaan saapuu jälleen myös espanjalainen Mediterranean Chamber Brass, joka Vaskiviikolla 2009 voitti kansainvälisen kvintettikilpailun ja jonka pasunisti voitti kansainvälisen pasuunakilpailun vuonna 2008.

Festivaali tarjoaa kantarepertuaarin lisäksi runsaasti Välimeren maiden musiikkia. Ohjelmistossa onkin esimerkiksi italialaisen oopperan suosikkiteos Aida - nyt vaskiversiona.

Eufoniumkilpailu

Tänä kesänä nuorille soittajille tarkoitetussa kansainvälisten vaskisoitinkilpailujen sarjassa vuorossa on Lieksan 2. kansainvälinen eufoniumkilpailu. Kilpailun alkuerän pakollisena teoksena kuullaan Howard J. Bussin (USA) sävellys Three Euphonics, joka voitti tätä kilpailua varten järjestetyn sävellyskisan. Kisaan saapui peräti 48 sävellystä. Uusia vaskiteoksia kuullaan myös nuorten säveltäjien Arttu Sipilän ja Tuomas Turriagon omassa profiilikonsertissa.

Suositut musiikkikurssit

Lieksan Vaskiviikon toiminnan olennainen osa ovat musiikkikurssit, jotka kattavat kaikki vaskisoittimet. Kunkin vaskisoittimen mestariluokka on suunnattu ammattimaiseen opiskeluun, mutta muille kursseille, kuten perusopetukseen sekä yhtye- ja seitsikkokursseille voivat hakeutua kaikenikäiset ja -tasoiset soittajat. Kurssien opettajina ja samalla myös konserttien esiintyjinä toimivat ulkomaisten mestarikurssiopettajien lisäksi suomalaiset huippumuusikot. Vuosittain musiikkikursseille osallistuu toista sataa vaskimusiikin ammattilaista, opiskelijaa ja harrastajaa.

Konsertteja sisällä ja ulkona

Konserttisarja esittelee parillakymmenellä konsertillaan kattavasti vaskisoittimia ja niiden maailmankuuluja taitajia. Konsertteja järjestään Lieksan kirkossa, Lieksan kulttuurikeskuksessa, Viekijärven kirkossa sekä luonnonkauniilla Mätäsvaaran avolouhoksella.

Vaskiviikon aikana Lieksassa ja sen lähiympäristössä järjestetään runsaasti oheistapahtumia, mm. ilmaiskonsertteja, päiväsoittoja sekä lastentapahtumia. Festivaali siis näkyy ja kuuluu myös katukuvassa. Konserttien jälkeen on pitkä päivä perinteisesti saatettu päätökseen Vaskiareenalla tai Vaskiteltassa – tietysti musiikkia kuunnellen.

www.lieksabrass.com

Eeva Oksman

« Takaisin