Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

26.04.2011

Espoon kaupunginteatterissa Eeva Litmasen monologiesitys


Espoossa ihmetellään - Entäs nyt, Eeva?

Floristi Eeva (Eeva Litmanen) saa lähtöpassit kukkakaupasta. Kuva: Touko Yrttimaa
Espoon kaupunginteatterin Entäs nyt, Eeva - monologiesitys on komedia naiseudesta, rakkaudesta, vanhenemisesta - Eevasta ja elämästä. Esitys on syntynyt Eeva Litmasen ja Olka Horilan yhteistyönä.
Floristi Eeva huomaa seisovansa viimeisenä työpäivänään kukkakaupassa, liikkeen jo tyhjennyttyä. Hänellä on kädessään "Hyviä eläkepäiviä" - kukkapuska ja taskussa kirjekuori, jota hän ei uskalla avata.
On aika miettiä, miltä tuntuu, kun on pakko lähteä eläkkeelle, kun heitetään ulos töistä, ulos elämästä. Miten hän nyt selviää tästä tilanteesta, joka tuli yllättäen ja pyytämättä.
Iso pyörä pyörähtää käyntiin Eevan päässä ja käsitellyksi tulevat eletty elämä, entiset miehet, haaveet ja unelmat, luomiskertomus, jossa Eevallakin on iso osansa, sekä eräskin pappi, joka tarjosi kyydin Imatran Valtionhotelliin.
Lopulta se kirjekuorikin avautuu ja silloin Eevan on päätettävä mihin hän enää voi nojata, kun tilanne käy oikein tukalaksi. Avuksi Eeva ottaa äitinsä lempisanonnan : "Nainen on kuin teepussi, et voi koskaan tietää kuinka vahva hän on ennen kuin panet hänet kuppiin ja lasket kuumaa vettä päälle".

Esityspaikka : Revontulihallin kahvila (Revontulentie 8 A, Tapiola)
Esitysajat 7.3. -2.4.2011, tarkemmat tiedot teatterin sivuilla.
Kesto n. 1h 10min, ei väliaikaa

Espoon kaupunginteatteri ehdolla Vuoden Teatteriksi

Suomen Teatterit ry jakaa Vuoden Teatteri 2011 palkinnon 27.3.2011 televisioitavassa teatterialan Thalia-gaalassa Turun Logomossa. Suomen Teatterit ry:n nimeämä asiantuntijaraati on valinnut viisi finalistia, joista kirjailija-tutkija Virpi Hämeen- Anttila valitsee voittajan. Finalistit ovat Espoon Kaupunginteatteri, Kiasma-teatteri, Seinäjoen Kaupunginteatteri, Kokkolan kaupunginteatteri ja Ryhmäteatteri. Raati perusteli Espoon Kaupunginteatterin ehdokkuutta rohkealla ja monipuolisella ohjelmistolla. Lisäksi teatteri tuo yleisön nähtäväksi ulkomaisia esityksiä, joita Suomessa ei muuten nähtäisi. Erilaiset teatterin genret ovat Espoossa hyvin edustettuina ja sitä kautta saadaan myös näkökulmaa mannermaisiin virtauksiin. Espoon Kaupunginteatteri on ajatteleva ja kantaaottava teatteri ja tähän liittyen erityistä kiitosta sai Juha Jokelan näytelmä Esitystalous. Raati piti myös Elävien ajattelijoiden klubia hienona konseptina. Espoon kaupunginteatteri on myös ansioitunut tuomalla maakuntateatteria pääkaupunkiseudulle.

Myös Juha Jokelan ESITYSTALOUS on ehdolla parhaaksi näytelmätekstiksi (Lea-palkinto) ja Espoon Kaupunginteatterissa helmikuussa vieraileva Ahaa Teatterin Toinen vasemmalta Vuoden lasten ja nuorten Teatteriteoksi 2011.

www.espoonteatteri.fi

Eeva Oksman

« Takaisin