Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

Uutisia kotimaan matkailusta

29.04.2016

Life Aquatic Rauman uimahallissa 17.-20.8.2016Rauman kesän taidetarjonta laajenee tänä vuonna uimahalliin ja Kylmäpihlajan majakkasaarelle. Vedenalaisten konserttien ja äänimaisemien sekä veistosten kokonaisuus Life Aquatic järjestetään Rauman uimahallissa 17.–20. elokuuta. Ympäristötaideteos Kalanmaha puolestaan rakentuu Kylmäpihlajan majakkasaarelle kesä–elokuun aikana.

Taidetta ja ympäristötekoja

  Rauman kesässä pohdiskellaan rantojen ja vesistöjen puhtautta sekä Itämeren ekologista tasapainoa taiteen siivittämänä. Kesä–elokuun aikana Kylmäpihlajan majakkasaareen rakentuvan Kalanmaha-ympäristötaideteoksen takana on kuvataiteilija ja biologi Maritta Nurmi, joka punoo, ompelee ja rakentaa teoksen yhdessä saarella kesän aikana vierailevan yleisön kanssa.

  Yhteistyössä ovat mukana Rauman kaupungin Ympäristönsuojelu ja Wihertoimi, Rauma Biennale Balticum sekä Maaseudun Sivistysliitto. Kalanmahan tuotantoa tukevat Koneen Säätiö sekä Keskitien Tukisäätiö. Kalanmaha-ympäristötaideteoksen rakentamiseen voi osallistua kuka tahansa saarella vieraileva. Projektin edistymistä voi seurata muun muassa Facebookissa.

Musiikkielämyksiä veden alla

  Life Aquatic on täysin ainutlaatuinen vedenalaisten konserttien ja äänimaisemien sekä veistosten kokonaisuus, jota pääsee seuraamaan Rauman uimahallissa 17.–20. elokuuta. Veden alla kuunneltava konsertti toteutetaan Suomessa ensimmäistä kertaa.

  Päivällä tapahtumaan pääsee osallistumaan uimahallin normaalin pääsylipun hinnalla, ja silloin tarjolla on myös taiteilijoiden opastuksia sekä keskustelua vedenalaisista äänistä ja maailmasta. Iltakonserteissa kuullaan lisäksi raumalaisia ja helsinkiläisiä muusikoita.

  Life Aquatic -tapahtuman takana ovat kansainvälisesti tunnettu äänitaiteilija ja muusikko Petri Kuljuntausta, kuvataiteilija ja taidekasvattaja Kristiina Ljokkoi, jazzmuusikko Jarno Tikka sekä elektromuusikko ja arkkitehti Tuomas Toivonen. Tapahtuman pääjärjestäjänä on Rauman liikuntapalvelut, ja ohjelman tuotannosta vastaa Maaseudun Sivistysliitto.


Lisätietoa tapahtumista löydät täältä >>

Saana Jaakkola

« Takaisin