Nro 1-2011
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjois-Savo, kokous, ryhmät


Upea Koivumäen kartano

Kuopion alueen ryhmämatka- ja kokousmahdollisuudet yllättävät

Kuopio tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia niin kokouspaikoiksi kuin ryhmävierailukohteiksi: tarjolla on kartanoita, piilopirttejä, laivaristeilyjä ja hieman arjen luksustakin. Kuopiosta löytyy kohteita kaikenlaisille ryhmille.


Suomi-Filmien maisemissa

  Koivumäen kartano luonnonkauniilla paikalla Kuopiossa on kuin suoraan Suomi-Filmistä: yli satavuotiaan kartanon puutarhaan saattaa helposti kuvitella sankarin ja sankarittaren kulkemassa auringonlaskussa kohti järven rantaa. Kartano ja sen ympäristö pursuavat maalaisromantiikkaa, ja viehättävä vanhan ajan tunnelma on läsnä kaikkialla.

  Kartanon historia alkaa jo vuodesta 1792, jolloin Koivumäen tila muodostettiin kahden sotilasvirkatalon liikamaista isonjaon yhteydessä. Kuopiolaisen tukkukauppiaan ja laivanvarustajan Gustav Raninin ja hänen jälkeläistensä isännyydessä kartano on kukoistanut aina näihin päiviin saakka: nykyisin kartanoa isännöivät Raninin viidennen sukupolven perillinen Kirsti Dunkel ja hänen miehensä Harry.

  Pitkästä historiastaan ja lähes alkuperäisen kaltaisesta miljööstään huolimatta, tai ehkä juuri siksi, Koivumäen kartano on mitä mainioin paikka järjestää juhlat tai nykyaikainen kokous. Kartanossa on erikokoisia kokoustiloja aina 10 hengen emännänsalista 50 henkilöä vetävään juhlasaliin. Kokousvieraiden käytössä on veloituksetta valkokangas, piirtoheitin, fläppitaulu ja langaton internet-yhteys. Kokouksen kruunaavat kartanon herkulliset ruuat kahvitarjoiluineen.

  Kokouksen tai virkistyspäivän yhteyteen Koivumäen kartano tarjoaa erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja, joilla on hyvä nollata ajatukset intensiivisen päivän päätteeksi. Tarjolla on mm. ratsastusta, tiimikisailua, taukojumppaa tai venyttelyä, jousiammuntaa, frisbeegolfia jne. Talvisin Savon suloisiin maisemiin voi tutustua rauhassa suihkaamalla suksilla kartanolta lähteville hiihtoladuille tai hieman vauhdikkaammin moottorikelkkareiteillä. Ryhmähenki vahvistuu kuin itsestään kartanon kellarisaunan lempeissä löylyissä. Koivumäen kartanossa järjestetylle kokoukselle tai vierailulle kannattaa antaa aikaa, sillä mieleenpainuvasta miljööstä nauttisi kernaasti pidempäänkin.

Rentoutuen Rauhalahdessa

  Rauhalahdessa on kaksi ympärivuotista kohdetta, kylpylähotelli ja matkailukeskus. Kylpylähotelli Rauhalahdessa kokoustaminen sujuu kuin lomalla. Kokousväelle halutaan tarjota pitkästäkin kokouspäivästä virkistävä tapahtuma, joka parhaimmillaan on luovuutta ja työkykyä parantava irtiotto. Yhdistämällä kokoukseen sopivasti vapaampaa ohjelmaa saadaan asioista enemmän irti.


Työpari kokeilemassa työkykyä parantavaa irtiottoa Kylpylähotelli Rauhalahden Estradilla.

  Kylpylähotelli Rauhalahdessa onnistunut kokous ei ole ainakaan puitteista kiinni. Nykyaikaisissa ja toimivissa kokoustiloissa on vakiovarusteena veloituksetta piirtoheitin, valkokangas, fläppitaulu, DVD/VHS, PC, datatykki ja nopeat internet-yhteydet, ja sama varustelu saadaan tarvittaessa myös muihin tiloihin. Hotellista löytyy tiloja niin pieneen kuin suurempaankin tilaisuuteen – tilavaan auditorioon mahtuu jopa 200 henkilöä.

  Jos perinteinen neuvottelutilaformaatti tuntuu liian viralliselta, intiimimmän ja vapaamuotoisemman tilaisuuden voi järjestää vaikkapa kylpylähotellin 20 henkeä vetävässä Klubisaunassa. Sauna lämpiää tilauspohjalta, ja sen yhteydessä on oma kabinetti, jossa vaikkapa kokous ja sen yhteydessä ruokailu sujuvat pienellä porukalla mainiosti.

  Matkailukeskus Rauhalahti, viiden tähden loma-alue, on myös varteenotettava vaihtoehto kokouspaikaksi, sillä matkailukeskuksen puitteet ja palvelut soveltuvat hyvin monentyyppisten ryhmien tarpeisiin. Alueen lukuisat mökit soveltuvat lomailun lisäksi myös pienimuotoisten kokousten järjestämiseen kodikkaassa, luonnonläheisessä miljöössä.

  Rauhalahdessa järjestetään monipuolisesti erilaisia ohjelmapaketteja kaikenlaisille ryhmille. Luonnollisesti kylpylän altaat ja hoidot ovat aivan käden ulottuvilla, mutta niiden lisäksi ohjelma voi sisältää vaikkapa kuntoilua sisällä tai ulkona, melontaretkiä tai tiimihenkeä nostattavia leikkimielisiä kilpailuja, joista vastaa SeikkailuKuopio. Iltaohjelmaksi saattaisi istua hyvin saunominen joko kylpylähotellin yhteydessä olevassa ”mualiman suurimmassa” savusaunassa tai jossain matkailukeskuksen useista saunoista. Ruokailu tukkilaishengessä aidolla 1950-luvulta säilyneessä Jätkänkämpässä on varmasti kokemus, josta riittää muisteltavaa pitkään.

Aktiivinen ja ylellinen kokous Tahko Golden Resortissa

  Golden Resort on 65 km:n päässä Kuopiosta, Tahkon uuden golfkentän laidalla sijaitseva korkeatasoinen kokous- ja vapaa-ajan keskus. Vuonna 2008 valmistuneessa Golden Resortissa on kokous-, juhla- ja ravintolatilat 250 hengelle, aulabaari, 150 hengen kesäterassi, kaksi tilaussaunaa, hyvin varustettu kuntosali, golfaajille caddiemasterin palvelut ja ProShop sekä 30 huipputason huvilaa.

  Golden Resortin suurimpaan kokoustilaan mahtuu tuoliriveissä 250 henkilöä, luokkamuodossa 160 ja cocktailtilaisuudessa 400 henkilöä. Kahteen pienempään kokoustilaan mahtuu 18 ja 24 henkilöä. Kaikissa kokoustiloissa on TV/video, dataprojektori, valkokangas, piirtoheitin, äänentoisto ja langaton laajakaistayhteys sekä ikkunoista avautuva kaunis maisema golfkentälle.

  Golden Resortin huviloissa on neljä makuuhuonetta omalla kylpyhuoneella, tilava ja toimiva olohuone-keittiö takkoineen, viihtyisä saunaosasto, kodinhoitohuone ja katettu terassi. Huviloissa on 10 hengen täydellinen astiasto ja ruuantekovälineet innokkaille ruuanlaittajille, mutta myös cateringpalvelun tilaaminen on mahdollista. Huvilat sopivat hyvin myös kokouksenpitopaikaksi.

  Tahkon alue tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden, joten kokoukseen kannattaa aina liittää jotain mukavaa yhteistä tekemistä joko sisällä tai ulkona. Kesäaikaan on tarjolla mm. golfia kahdella 18 reiän kentällä, ratsastusta, patikointia ja vesiurheilulajeja sekä talvella 23 laskettelurinnettä ja 70 km hiihtolatuja. Golden Resort lainaa asiakkailleen kesällä polkupyöriä ja talvella potkukelkkoja ja luistimia. Valaistut hiihtoladut lähtevät aivan ovelta.

Tahko Spa – Tahkon sydän

  Tahkon monipuolista vapaa-ajantarjontaa täydentää Tahko Spa: viihdekeskus, joka tarjoaa monipuolisesti vapaa-ajan aktiviteetteja. Nimensä vastaisesti Tahko Spa ei ole pelkkä kylpylä: se on myös keilahalli, kuntosali, ravintoloita, kappeli ja monitoimiareena. Muun muassa – ja kaikki yhden katon alla. Tahko Spa on erinomainen ryhmämatkakohde, sillä palveluvalikoimasta löytyy varmasti jokaista ryhmän jäsentä kiinnostavaa tekemistä, oli se sitten jumppaa, rentoutumista, huvittelua tai hiljentymistä. Monipuoliset ja virkistävät tyky-ohjelmat ja ammattilaisten toteuttamat kuntotestaukset tuovat piristystä ryhmä- tai kokousmatkaan.

  Kokousten järjestämiseen TahkoSpa tarjoaa erinomaiset puitteet, sillä erilaisia kokoustiloja ja -paketteja löytyy joka lähtöön, muutaman hengen tiimipalaverista aina 600 hengen tilaisuuksiin. Tahko Span puitteet ja monipuolinen oheisohjelma pitää huolen siitä, että tekemistä riittää myös kokouspäivän päätteeksi. Kestipä vierailusi sitten päivän tai viikon, Tahko Spassa ei aika käy pitkäksi.

  Tahko SpaSuites -lomahuoneistot Tahko Span vieressä tarjoavat lomaan luksusta. Huoneistoja on kolmea kokoa: Junior Suite, Standard Suite ja Superior Suite. Yhden makuuhuoneen lomahuoneisto on kooltaan 58 m², kahden makuuhuoneen 90,5 m² ja kolmen 116,5 m². Jokaisessa huoneistossa on oma sauna, tilava terassi ja runsaasti säilytystilaa. Tahko SpaSuites -huoneistot voi joko omistaa kokonaan tai vuokrata huoneiston vuodeksi. Sen voi myös antaa vuokralle niinä aikoina kun et itse käytä sitä.

Metsäkartanossa kokous ei mene metsään – paitsi kirjaimellisesti

  Rautavaaralla sijaitseva Metsäkartano on ihanteellinen paikka kaikille niille, jotka haluavat pitää kokouksensa tai viettää tilaisuutensa kaukana kaikesta, luonnon rauhassa. Metsäkartano on paikka kaikille niille, jotka arvostavat luonnonrauhaa, puhdasta ilmaa ja esteettistä ympäristöä. Korpikuusten katveessa Metsäkartanon ympäristöä leimaavat Natura 2000 -alueet naavapartaisine puineen ja rikas eläimistö. Metsäkartanon erottautumistekijöinä ovat eettiset toimintaperiaatteet ja kestävä kehitys. Tästä esimerkkinä on mm. se, että Metsäkartanolla käytetty sähkö tuotetaan kokonaan uusiutuvilla energianlähteillä (vanha vesivoima, tuuli, biopolttoaineet), mikä pienentää merkittävästi Metsäkartanon ympäristökuormitusta ja vahvistaa sen asemaa ympäristöä säästävän matkailun edelläkävijänä.

  Metsäkartano tarjoaa erilaisia luontoelämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Aito erämaaympäristö luo mahtavat puitteet erilaisille ryhmäaktiviteeteille, ilman suurempia kommervenkkejä: luonnon helmassa huomaa, että elämykset syntyvät monesti hyvin yksinkertaisista asioista: lumikenkäretkestä, avantouinnista, melontaretkistä, suojalkapallosta, päretöistä… Niistä on onnistunut kokous tehty!

Kaupungin kattojen yllä

  Technopolis Kuopion kokous- ja saunatilat ovat taatusti ”high-tech” ja nostavat kokouksen tai tilaisuuden kirjaimellisesti aivan toiselle tasolle. Technopolis-rakennuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsevista kokoustiloista aukeaa huikeat näkymät yli kaupungin, mikä auttaa ehkä avaamaan katsantokantoja myös itse kokouksessa.

  Technopoliksen tiloja vuokrataan eri tarkoituksiin kuten neuvotteluihin, seminaareihin, konferensseihin, näyttelyihin ja juhliin. Tilat ja niihin sisältyvät palvelut muokkaantuvat asiakkaan tarpeiden mukaan aina aamiaistapaamisesta saunailtaan tai juhlavaan illalliseen.

Päivä on paketissa

Lähditpä Kuopion seudulle sitten kokous- tai ryhmämatkalle, vierailusi onnistumisesta vastaavat useat alueen yrittäjät. Tarjolla on monipuolisesti erilaisia ryhmä- ja kokouspaketteja, joista kukin ryhmä voi valita omien osallistujiensa näköisen ohjelman. Kuopion lukuisat kulttuurikohteet ja tapahtumat, monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja kaunis luonto ovat helposti ja vaivattomasti saavutettavissa, ja aktiviteetteja sekä erilaisia majoitusmahdollisuuksia löytyy joka lähtöön.

www.ryhmakuopio.fiTekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »