Nro 1-2011
Luokittelu: Erikoishaastattelut ;  Aina ; 
Avainsanat: erikoishaastattelu, Sami Kapanen, jääkiekko, Kuopio, KalPa

Erikoishaastattelussa huippujääkiekkoilija ja KalPan pääomistaja Sami KapanenSami Kapanen

1. Kuka olet ja miten luonnehtisit itseäsi?
Olen Sami Kapanen, nykyisin toimistotyöhön sopeutuva ex-kiekkoilija.

2. Mitä kaikkea tehtäviisi kuuluu?
Toimenkuvani on melko kirjava. Siunaan meidän toimistolla tehtävät myynti-, mainos- ja markkinointi-ideat. Samoin olen mukana pelaajahankinnoissa. Toimenkuvan mukana tulevan vastuun myötä haluan asioiden myös kulkevan minun kauttani.

3. Olet mahdollisesti palaamassa jälleen kaukaloon. Kuinka paljon vietät aikaasi nykyään jäällä?
Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta en ole palaamassa kaukaloon. Vietän jäällä aikaa 1-2 kertaa viikossa, eli saman ajan viikossa kuin ennen päivittäin.

4. Mitkä ovat seuraavat tavoitteesi ja suunnitelmasi vuodelle 2011?
Sopeutuminen normaaliin työrutiiniin jatkuu varmasti vuoden 2011 puolelle. Kuntoilupohjaisen liikunnan rytmittäminen omaan rutiiniin on vielä työn alla. Työssä tavoitteina on seuran kehittäminen ja kilpailukyvyn
parantaminen.  

5. Olet KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja. Aiotko pysytellä jääkiekon parissa, vai kiinnostaisiko sinua myöhemmin kansanedustajan ura monien muiden urheilijoiden tavoin?
Politiikan saralla en ole ollut aktiivinen. Ajankohta elämässäni ei anna myöten heittäytyä johonkin uuteen nykyisen työn lisäksi. Kiekkoilussa on vielä paljon saavutettavaa, joten energia ja aika tulevat suuntautumaan edelleen sinne.

6. Vietit 13 vuotta Pohjois-Amerikassa. Mikä sai sinut palaamaan Suomeen ja Kuopioon?

Sekä pettymys ja turhautuminen omaan rooliin Philadelphia Flyers:ssa että halu palata Kuopioon auttamaan KalPaa.

7. Mitä Suomi sinulle merkitsee?
Kotimaata, johon ollut hieno palata. Olen ylpeä suomalaisuudesta.

8. Mitä kuopiolaisuus sinulle merkitsee?
Paljon. En ole syntynyt täällä, mutta koen olevani savolainen. Minua kohdellaan oman kylän poikana, josta
olen otettu.

9. Onko oma käsityksesi Suomesta muuttunut asuttuasi ulkomailla?
Arvostus on kasvanut. Olen huomannut, ettei kaikki ole itsestään selvää. Meillä on omat ongelmamme, mutta kaiken kaikkiaan asiat ovat täällä hyvällä mallilla.

10. Mitä asioita Suomesta tiedetään ja ketkä suomalaiset tunnetaan Pohjois-Amerikan jääkiekkopiireissä?

Yleisesti ottaen sauna ja kylmät talvet lumineen tuntuvat olevan se yleistieto Suomesta. Ja tietenkin joulupukki. Kiekossa tunnetaan nykyiset siellä pelaavat sekä heidän lisäkseen esim. Jari Kurri ja
Esa Tikkanen.

11. Kuinka paljon liikut nykyään Suomessa ja maailmalla?
Maailmalla en ole pariin vuoteen juurikaan liikkunut, mutta kotimaassa pelien perässä pitkin ja poikin Suomea kylläkin. Kesällä olisi tarkoitus tutustua kotimaahan mahdollisesti rengasmatkalla. Aiemmin kauteen valmistautuminen on rajoittanut kesämatkailua, mutta nyt olisi tarkoitus nähdä Suomea.

12. Mitä esittelisit ulkomaalaisille vieraillesi Suomesta?
Kaikki suomalaiset kaupungit ovat kesällä kauniita. Kesällä näyttäisin joitakin linnoja ja kartanoja historiallisessa mielessä. Mökkeily on mukava elämys, kuten silloiset naapurini totesivat käydessään täällä joitakin vuosia sitten.
Kuopiossa olisi tietenkin käytävä. Päiväristeily Kallavedellä, sekä Puijon torni. Torilta ja kauppahallilta eväät mukaan!  

13. Miksi suomalaisten matkailijoiden pitäisi mielestäsi tulla Savoon?
Savo on kaunis paikka, jossa löytyy virikkeitä joka lähtöön. Ihmiset ovat rentoja, lupsakoita savolaisia, kuten sanotaan. Kuopio on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

14. Mikä on oma mielipaikkasi Suomessa ja paras paikka Savossa?
Helsingissä on aina kiva käydä, mutta ei ole Kuopion voittanutta. Savosta Kuopion lisäksi mainio paikka matkailla on Tahko, jossa löytyy aktiviteettia sekä kesällä että talvella.

15. Miten ja missä vietät lomasi?
Viime kesänä lomailtiin perheenä USA:ssa. Talo on vielä myymättä ja kävimme siellä tarkistamassa tilanteen. Tulevana kesänä olisi kiva kiertää Suomea ja tutustua kotimaahan. Loikoillen tai aktiviteettia tehden, riippuu kohteesta.

16. Onko Suomessa jokin paikka, jossa haluaisit käydä, mutta et vielä ole käynyt?
Lappi. Olisi pakko koettaa vaellusta…

17. Kiteytä Savo kolmeen sanaan.
Tervetuloa kaikille Savoon!Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »