Nro 5-2010
Luokittelu: Uusimaa ;  Tapahtumat ;  Talvi ; 
Avainsanat: messut, Matka 2011, matkamessut, Helsinki, Helsingin Messukeskus, Kotimaan Helmi, Turku


Tammikuussa matkailuväki suuntaa jälleen Helsingin Messukeskukseen.

Matka 2011 -messut
suuntaavat katseen tulevaisuuteen

Matka 2011 -messujen vuoden teema on Kuvittele tulevaisuus – Future It! Tämä Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.–23.1.2011. Messuille on tulossa 1200 näytteilleasettajaa yli 70 maasta. Viime vuonna Matka- ja Caravan -messuilla vieraili lähes 82 000 kävijää, joista noin 18 000 oli matkailualan ammattilaisia.


  Matkamessujen ohjelma on jälleen täynnä mitä erilaisimpia esityksiä ja tietoiskuja. Ohjelmaa esitetään ykköshallin Show-lavalla sekä kuutoshallin Shampanja-loungessa ja Mondo-lavalla, jossa perjantaina 21.1. vietetään perinteistä Traveller-iltapäivää. Kuutoshallissa yleisöä viihdyttää Iskelmä-kahvila.

  Kotimaahan keskittyvässä kolmoshallissa on maisteltavina eri maakuntien ruokakulttuurien parhaimpia herkkuja, ja siellä on myös kotimaisten viinitilojen maistelualue.

Turku on Matka 2011 -messujen Kotimaan Helmi

  Turku tuli kesäkuussa valituksi Matkamessujen Kotimaan Helmeksi vuodelle 2011. Titteliä sai hakea alue, kaupunki tai kunta, joka haluaa nostaa profiiliaan kotimaisena matkakohteena, ja jolla on aidosti mielenkiintoista tarjottavaa matkailijoille.

  – Valinta oli tällä kertaa erityisen helppo. On luontevaa, että Kotimaan Helmi –tittelin saa kaupunki, joka kantaa koko Euroopan mittakaavassa erittäin tärkeää ja merkittävää arvonimeä. Euroopan kulttuuripääkaupungilla on erityisen paljon annettavaa myös Matka 2011 –tapahtumalle, kertoo Matkamessujen näyttelyryhmäpäällikkö Anita Mäkelä.

  Turussa Matkamessujen Kotimaan Helmi -status nähdään arvostuksen osoituksena.

  – Matkamessut on kansallisesti merkittävä tapahtuma, ja arvostamme sitä, että saimme Kotimaan Helmi -statuksen tukemaan kulttuuripääkaupunkivuottamme, kertoo Turku Touringin markkinointipäällikkö Tomi Karjalainen.

  Turku on jo nyt Suomen mittakaavassa oikea eurooppalainen kaupunki. Kulttuuripääkaupunkina se on Suomen ikkuna maailmalle. Turku on houkutteleva matkakohde kotimaisille ja ulkomaisille vieraille. Kaupunki on tunnettu tapahtumistaan, jotka ovat monimuotoisia ja sijoittuvat merellisistä paikoista aina historialliseen kaupunkimiljööhön.

Turku ja Tallinna käsi kädessä

  Viro on Matkamessujen vuoden 2011 partnerimaa, ja Viron pääkaupunki Tallinna on toinen vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungeista. Turku ja Tallinna tulevatkin tekemään paljon yhteistyötä Matkamessujen tiimoilta.

  – On erittäin mukavaa, että Matkamessujen partnerimaana pystymme Suomessa antamaan ison lähtölaukauksen Viron kulttuuripääkaupunkivuoteen, kertoo Viron matkailun edistämiskeskuksen Suomen aluejohtaja Toomas Tärk.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »