Nro 5-2010
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Laitila, Poukanville, terveys, hyvinvointi, sauna, liikunta, kuntoutus, ruokailu, hoiva

Hyvinvointia, terveyspalveluja, liikuntaa ja hemmottelujaPoukanville
pohjaa osaamiseen

Hauskoista murrerunoistaan tunnettu Heli Laaksonen asuu Laitilassa. Positiivista laitilalaisenergiaa tarjoaa myös Laitilan Terveyskodin Hyvinvointikeskus Poukanville, jonne matkaa on Turusta 60 km ja Raumalta 30 km. Uusikaupunki sijaitsee naapurissa vain 18 kilometrin päässä, joten VahterusRingin hiihtolenkin jälkeen matkaa voi jatkaa luontevasti Poukanvillen virkistäviin hoitoihin.


  Poukanvillessä työskentelee lukuisia terveydenhuollon osaajia, onhan sillä vahva kuntoutustausta jo Laitilan Veljeskodin ajoilta. Nykyään Poukanvillen ammattilaisten palvelut ovat kaikkien halukkaiden käytettävissä, ja palvelutarjontaa on täydennetty työhyvinvointipalveluilla. Hoitojen lisäksi Poukanvillessä järjestään ohjattua liikuntaa, erilaisia hyvinvointiin liittyviä kursseja ja luentoja sekä tehdään testauksia ja kuntokartoituksia. Toimintaa kehitetään jatkuvasti, hemmottelua ja virkistystä unohtamatta.

  – Hoidoillamme on kuitenkin aina terveyden ja hyvinvoinnin päämäärä, toteaa vastaava fysioterapeutti Elina Harikkala-Maikola.

Yhdessä kokeilemaan

  Erilaisiin hoitomuotoihin pääsee mukavasti tutustumaan ryhmille järjestettävillä hoitokierroksilla. Ryhmä jaetaan pienempiin ryhmiin, jotka kokeilevat muun muassa käsi- ja jalkahoitoa sekä vesipatjahierontaa siirtyen aina hoitopisteestä toiseen. Hoitojen päätteeksi tämän ylellisen päivän kruunaa terveellinen ja maukas ateria Poukanvillen ravintolassa.

  Poukanvillen hoitovalikoima on laaja. Terapiapalveluiden, suolahuonehoidon, kuumakivihoidon, vesihieronnan, aromaterapian, kasvo-, käsi- ja jalkahoitojen lisäksi tarjolla on myös erikoisempia hoitoja. Ylellinen suklaahoito hivelee kaikkia aisteja ja kosteuttavat, kiinteyttävät, ravitsevat, elvyttävät ja vahvistavat ihoa. Suihkurusketusmenetelmä taas antaa luonnollisen ja tasaisen rusketuksen, joka näkyy heti ja on täysin kehittynyt kuudessa tunnissa. Kylvyistä eksoottisimpia ovat ehkä kuningatar Kleopatran kuuluisa maito-hunajakylpy, meren luonnollisiin mineraaleihin perustuva Elämänsuolakylpy sekä aivan uusi, hemmotteleva viinikylpy!

Todellinen äijäsauna vai viehkeä naistenilta?

  Monet tahot tarjoavat erilaisia saunapalveluja, mutta Poukanvillen saunaterapiat ovat kokonaisvaltaisia elämyksiä. Saunoja Poukanvillessä on kaksi, ja kerrallaan saunoa voi korkeintaan kymmenen henkilöä.

  Miehinen tervasauna alkaa tervaisella pesulla. Saunassa löylytellessä koko keho sivellään oliiviöljy-hautatervaseoksella hieroen kipeitä lihaksia. Pukuhuoneen puolella nautitaan kuuma tervatoti.

  Naisten Kleopatran hoitosaunassa peseytymisen jälkeen siirrytään saunan lämpöön, jossa odottaa jokaiselle oma viileä kookosmaitojalkakylpy. Saunassa kookosöljy-oliiviöljy-hunajaseos hierotaan rauhallisesti koko keholle. Kuivatellessa on tarjolla yrttiteetä ja mehua.

  Ruusuhoitosaunassa peseydytään ruusutuotteilla. Saunaan, jossa odottaa viileä ruusujalkakylpy. Koko keholle hierotaan villiruusu-jojobaöljy-kuorintasuola. Saunan jälkeen kasvoille levitetään kosteuttava naamio. Lopuksi kääriydytään puhtaaseen lakanaan ja kuivatellaan rauhassa yrttiteetä siemaillen.

  Turvesaunahoito alkaa peseytymisellä ja saunan lämmössä oleskelulla. Lämmittelyn jälkeen iho huuhdellaan ja hoitoturve levitellään iholle itse tai toisen auttamana. Turpeen annetaan olla iholla, jona aikana nautitaan saunan lämmöstä, kevyesti löylytellen. Turvesaunahoito vilkastuttaa aineenvaihduntaa, joten juominen on tärkeää ennen turvehoitoa, hoidon aikana sekä sen jälkeen.

  Saunaosastolle on juuri valmistumassa vilvoittelutila, jonka seiniä koristavat kauniit valokuvamaisematapetit. Pihalle rakennetaan kuumavesipaljua, joka tunnelmavalaistuna täydentää nautinnon.

Maaseudun helmi

  Poukanville on ylpeä kotikaupungistaan ja on halunnut profiloitua laitilalaiseksi ja maaseutumaiseksi. Kooltaan Poukanville on juuri sopiva kotoisan tunnelman luomiseksi.

  – Poukanville on nimenomaan tällainen helposti lähestyttävä, pieni ja nätti, hyvin kotoinen. Emme edes pyri ”fiiniksi ja eksoottiseksi”, kuvailee Harikkala-Maikola.

  Pienemmässä, kompaktissa yhteisössä asiat sujuvat luistavasti, ja joustaminen on mahdollista. Poukanvillen käytävillä kulkee niin toimintaterapiassa käyviä lapsia, fysioterapeutilla käyviä työikäisiä kuin päivätoiminnan ryhmävoimisteluun osallistuvia vanhuksia. Ravintolan herkullinen ruoka tuo lounasaikaan myös monet lähialueen asukkaat ja työläiset nauttimaan talon maukkaista aterioista. Paikka palveluineen on varsinainen helmi nykyisessä kiireisessä ja eriyttävässä maailmassa!Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »