Nro 5-2010
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Lappeenrannan kaupunginteatteri, Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatteri, teatteri, näytelmä, kesäteatteri, humppa, Nummisuutarit


Maratonhumpan tahdissa tanssipari Lahtinen (Ilona Pukkila ja Jussi Johnsson) sekä Åke Blomqvist (Reijo Kanerva)

Lappeenrannassa
humpataan jälleen

Seitsemänkymmentäluvun lopulta aina vuoteen 1988 Humppafestivaalit kokosi tanssikansaa kesäiseen Lappeenrantaan. Festivaalien organisaattorina toimi Heikki Hietamies ennen siirtymistään Tangomarkkinoille. Nyt humppafestivaalit ovat palanneet Lappeenrantaan - musikaalina Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttämölle.


  Janne Saarakkalan ohjaamassa ja käsikirjoittamassa Suuressa humppamusikaalissa eletään vuotta 1980. Lähtökohtana on kaupungin suhde humppaan, ja erityisesti se viha-rakkaus-suhde, minkä humppafestivaalit tapahtumana synnytti. Humppafestivaaleja mm. pidettiin liian äänekkäinä, liian pinnallisina ja liian kaupallisina.

  Musikaalissa keskitytään maratonhumpan kilpailuihin, joissa ennätyspari tanssi humppaa yhtäjaksoisesti 65 tuntia 15 minuuttia. Tositapahtumiin pohjautuvassa, villissä musikaalissa soivat mm. ikivihreät Tulipunaruusut, Jätkän humppa, Kappale kauneinta Suomea - ja tietenkin ikuisen jäljen jättänyt Lappeenranta-humppa!

Kesällä nauretaan Nummisuutareita

  Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterin kesän 2011 näytelmä on Aleksis Kiven Nummisuutarit. Musiikkikomediaksi teoksen sovittaa ja ohjaa Jukka Keinonen, joka myös sovitti ja ohjasi kahtena edelliskesänä esitetyn menestyksekkään Votkaturistit-näytelmän.

  Nummisuutarit on kuvaus kesäisestä häämatkasta, joka kääntyy humalahakuiseksi pakoreissuksi. Hyväuskoinen ja Kreetaansa rakastunut Esko rakastuu ja pettyy, uhmaa ja katuu, juo, hullaantuu ja melkein tappaa. Kaiken tämän hän tekee ja kokee 110-prosenttisesti.

  Nummisuutarit on suomalaisen komiikan kivijalka, ylistyslaulu hulluudelle ja suurelle sydämelle. Nummisuutarit on suurta tunnetta, kaunista kieltä, hauskoja tyyppejä, tarttuvaa musiikkia ja vauhdikasta tanssia.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »