Nro 5-2010
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Aina ; 
Avainsanat: ProAgria, maatilamatkailu, neuvonta


Asko ja Maija Saikon maatilalla matkailusta on jo tullut pääelinkeino. Kuva: Eero Juntunen

ProAgria Etelä-Karjala ry
yritysten apuna

ProAgria Etelä-Karjala ry:llä on yli 160 vuoden kokemus maaseudun pienyritysten neuvonnasta. Vaikka ProAgria on perinteisesti painottunut maatilojen tarvitsemiin palveluihin, on muiden elinkeinojen osuus kasvanut jatkuvasti. Palvelut eivät siis ole toimialasidonnaisia. Asiantuntijapalvelujen toteutus lähtee asiakkaan tarpeista elinkaarimallin mukaan ja sisällössä huomioidaan tasapainoisen johtamisen ja jatkuvan kehittymisen tavoite.


Neuvontaa sekä aloitteleville että jo toimiville yrityksille

  Aloittaville yrityksille ProAgria tarjoaa palveluita yritysidean arviointiin (mm. ProStart-konsultointi), yritysmuotojen valintaan ja perustamisasiakirjojen laatimiseen sekä rahoituksen suunnitteluun ja tarvittavien hakemusten tekemiseen.

  Toimivia yrityksiä ProAgria palvelee tekemällä liiketoimintasuunnitelmien ohjausta (mm. PK-LTS ja Viestinvaihto-konsultointi), talous- ja investointisuunnitelmia, rahoitus- ja kehityssuunnitelmia, yritystukihakemusten laadintaa, tuotteistus- ja markkinointisuunnitelmia sekä tulosanalyysejä ja toimenpideohjelmia.

Toimialakohtaista erityisosaamista ja asiantuntevia tilitoimistopalveluita


  ProAgria Etelä-Karjalan palveluksessa on asiantuntijoita myös erityistehtäviin. Näitä ovat yrityksen laatu- ja ympäristöjärjestelmät, omavalvonta ja hygienia, ruokapalvelujen kehittäminen, ravintoainelaskelmat, anniskelulupa-asioiden neuvonta, matkailutilojen laatuluokitus (MALO), rakennussuunnittelu- ja kustannusarviot, matkailuyrittäjyys, elintarvikeyrittäjyys, naisyrittäjyys, ruokapalvelut, maiseman- ja luonnonhoitosuunnitelmat sekä Maakuntien Parhaat -laatumerkkiin liittyvät asiat.

  Neuvonnan lisäksi ProAgria Etelä-Karjala tarjoaa asiakkailleen pitkäaikaista kumppanuutta. Tarvittaessa ProAgria hoitaa yrityksen erilaiset taloushallinnon tehtävät, kuten kirjanpidon, palkkahallinnon, alv-ilmoitukset, verotukseen liittyvät asiat, ostolaskujen käsittelyn tai myyntilaskutuksen. Taloushallinnon palvelut tarjoaa ProAgria Etelä-Karjalan ry:n yhteydessä toimiva ProTalous Etelä-Karjala Oy.

  ProAgria Etelä-Karjalan yhteystiedot löytyvät osoitteesta: www.proagria.fi/ek ja ProTalous Etelä-Karjala Oy:n www.protalous.fi. Toimitilat sijaitsevat osoitteessa Pormestarinkatu 6, 53100 Lappeenranta, 020 747 2600.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »