Nro 5-2010
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Lappeen Ruustinna, ruokailu, kokous, tilausravintola, galleria


Lappeen Ruustinnan avarat tilat mahdollistavat myös konserttien järjestämisen.

Lappeen Ruustinna
kunnioittaa
pappilan perinteitä

Vanhaan rovastin pappilaan perustettu ravintola Lappeen Ruustinna hyväilee sekä makuhermoja että esteettistä silmää. Tunnelmallinen ja idyllinen tilausravintola sijaitsee Lappeenrannan keskustassa ja on avoinna tilauksesta ympäri vuoden.


  Lappeen Ruustinna on tarjoillut herkullista ruokaa ja järjestänyt juhlatilaisuuksia vuodesta 2005 lähtien. Vuonna 1871 rakennetussa pappilassa on yrittäjä Erja Myllyksen johdolla vietetty monet häät, kaste- ja muistotilaisuudet, rippijuhlat ja syntymäpäivät. Myllys kertoo, että Lappeen Ruustinnan selkeästi suurin kävijäryhmä ovat yksityiset henkilöt, jotka haluavat perhejuhlilleen arvokkaan miljöön. Ravintola on kuitenkin myös matkailijaryhmien varattavissa – se tarjoaa kaupunkikierroksen lomassa tunnelmallisen hengähdyshetken, jotka siivittävät pappilan mielenkiintoinen historia ja ravintolan perinteitä kunnioittava ruoka.

Sen seitsemän salia

  Lappeen Ruustinnassa on hulppeasti tilaa myös isommille ryhmille. Yli 380 neliömetrin kokoisessa rakennuksessa on seitsemän eri salia, jotka saa jaettua kätevästi neljään eri tilaan. Ravintolassa voi siis järjestää neljä tilaisuutta yhtäaikaisesti. Avarat tilat mahdollistavat myös tanssien ja konserttien järjestämisen, joten yrityksille Lappeen Ruustinna tarjoaa mielenkiintoisen ja erilaisen mahdollisuuden esimerkiksi asiakastilaisuuksien järjestämiseen.

  Ravintola ottaa vastaan myös matkailijaryhmiä. Ryhmille järjestetään ruokailun yhteydessä esittelykierroksia, joiden aikana kurkistetaan pappilan menneisyyteen ja tutustutaan päärakennukseen sekä sitä ympäröivään viehättävään pihapiiriin. Vanhassa navetassa toimivassa Galleria Pihatossa nähdään säännöllisesti vaihtuvia taidenäyttelyitä, ja kesäisin taide levittäytyy myös pappilan pihamaalle, jossa toimii taidelainaamo.

Perinteitä kunnioittaen

  Vanha pappila on näytellyt merkittävää paikallista roolia Lappeenrannan historiassa. Se toimi aikanaan rovastin pappilana, jonka maat ovat aikanaan levittäytyneet peräti 1300 hehtaarin alueelle. Pappilassa ehti asua kaikkiaan neljä rovastia, heistä viimeisimmäksi Leo Gummerus.

  Tästä vahvasta perinteestä Lappeen Ruustinna ammentaa toimintaperiaatteensa edelleen. Ruokalistalle on kelpuutettu perinteisiä, paikallisia ruokia kuten Saimaan antimia, sieniä ja kaalia. Lappeen Ruustinnassa kunnioitetaan perinteisiä raaka-aineita ja tekotapoja, ja esimerkiksi perinteiset vatruskat kuuluvat itseoikeutetusti ravintolan ruokalistalle.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »