Nro 5-2010
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Etelä-Karjala, Saimaa, goSaimaa, Imatra, Lappeenranta

Rikas, raikas ja reipas Etelä-Karjala kiehtoo ja koukuttaa


Ihmeteltävää ja ihasteltavaa Lappeenrannan hiekkalinnassa. Kuva: goSaimaa.fi/Mikko Nikkinen

goSaimaa!

Etelä-Karjalassa itä ja länsi lyövät kättä hyvässä yhteisymmärryksessä, ja kahden kulttuuriperinteen pitkä rinnakkaiselo antaa Etelä-Karjalan maakunnalle sen ainutlaatuisen leiman, jonka jokainen matkailija tuntee Saimaan rannoilla vieraillessaan. Maakunnan matkailutarjonta on yhtä rikas kuin sen kulttuuri: aktiviteetteja, nautintoja ja elämyksiä löytyy Etelä-Karjalasta hakematta, sillä Etelä-Karjala on elämys jo itsessään.


  Etelä-Karjala on kautta aikojen ollut väylä Suomesta itään ja varsin kansainvälinen maakunta. Se on sitä edelleen: esimerkiksi kokousmatkan päätteeksi voi kätevästi piipahtaa Pietarissa vaikkapa nopealla Allegro-junalla. Myös lentoyhtiöt airBaltic ja Ryanair lentävät Lappeenrannasta Euroopan eri kohteisiin vieden suomalaisia ja tuoden turisteja tutustumaan tämän niin kulttuuriltaan kuin matkailutarjonnaltaankin rikkaan maakunnan tarjontaan.

Upeat puitteet kokouksille

  Mikset järjestäisi kokousta vaihteeksi jossain muualla kuin pääkaupunkiseudun tiheästi varatuissa kokoustiloissa? Lappeenranta ja Imatra sijaitsevat vain muutaman tunnin ajomatkan päässä ruuhka-Suomesta ja tarjoavat tunnelmalliset ja toimivat puitteet niin isompien kuin pienempienkin kokousten ja tapahtumien viettoon.

  Tunnelmalliset Karhupirtit Taipalsaarella, upea Lauritsalan kartano Lappeenrannassa tai Neitsytniemen historiallinen kartano Imatralla nostavat kokoustamisen arjen yläpuolelle ja idyllisine ympäristöineen ruokkivat aivojen lisäksi myös aisteja. Tai mitäpä jos veisit kokousvieraasi linnaan? Legendaarinen, ylellinen Rantasipi Imatran Valtionhotelli huokuu menneiden aikojen tunnelmaa ja luo varmasti nostattavan kokouskokemuksen. Virkistävä vaihtoehto kokouspaikaksi on Imatran Kylpylä, jossa rankkojen kokouspäivien rasitukset huuhdotaan pois kylpemällä.

  Isommillekin kokouksille löytyy moitteettomat puitteet Lappeenranta-salista ja Imatran Kulttuurikeskuksesta. Olipa kokouksesi iso tai pieni, tiloista ei niiden onnistuminen Etelä-Karjalassa jää kiinni. Kattavaa kokouspaikkatarjontaa täydentää vielä rakenteilla oleva Saimaa Gardensin alue, jolle nouseva Holiday Club Saimaa tarjoaa upouudet kokoustilat niin suurille kuin pienille tapahtumille.

  Kokouksen vastapainoksi Etelä-Karjala tarjoaa huvituksia off road -safareista täysmittaisiin golfkenttiin. Intensiivisten kokouspäivien rassaamia aivoja voi tuulettaa vaikkapa Vuoksen kuohuissa tai Saimaan aalloissa. Monipuoliset ja ammattitaitoisesti kootut ohjelmapaketit kruunaavat kokouksesi!

Saimaa ympäri vuoden

  Eteläkarjalainen luonteenlaatu sykkii täysillä läpi vuoden eikä Saimaa hiljene talvellakaan. Etelä-Karjalassa talvi on kokemisen arvoinen, sillä tekemistä riittää ja erilaisten aktiviteettien tuoksinassa arjen murheet hautautuvat syvälle Saimaan jään alle.

  Talviset mönkijä- ja kelkkasafarit laittavat lumen pöllyämään ja nostavat punan poskille. Safareita järjestää useampi matkailuyrittäjä, ja lääniähän riittää järven jäältä metsien siimekseen. Vauhdikas meno ei jättäne ketään kylmäksi, mutta rauhallisemmasta menosta nauttivienkaan ei tarvitse jäädä takkatulen ääreen kyyristelemään: miltäpä kuulostaisi vaikkapa kylmävesikellunta, retkiluistelu Saimaalla tai ohjatut lumikenkäretket? Pakkaa toppapuku mukaan – Etelä-Karjalan talvessa riittää kokemista!

Saimaalla kesä saa uuden merkityksen

  Kesä on monelle se ainoa oikea aika kokea Etelä-Karjala. Kesän tullen ja jäiden luovutettua otteensa, Saimaa herää henkiin ja suorastaan vaatii rannoilleen ja laineilleen.

  Saimaalla on merkittyä laivaväylää yli 3 000 kilometrin verran, ja matkalle mahtuu lukuisia unohtumattomia maisemia. Saimaa onkin ehdottomasti koettava ulapalta käsin, sillä risteily sisävesilaivalla on mieleenpainuva kokemus. Erilaisten risteilyvaihtoehtojen kirjo on laaja: opastettuja jokiristeilyjä pitkin Vuoksen virtaa halki Imatran kaupungin, kanavaristeilyjä, joilla tutustutaan historialliseen Saimaan kanavaan ja muutaman tunnin mittaisia saaristoristeilyjä unohtamatta perheen pienempien suosimia lasten teemaristeilyjä. Ehdottomasti kokemisen arvoinen on myös viisumivapaa risteily Viipuriin, idän ja lännen portille.

Hiekkalinnan murut huuhtoutuvat kosken kuohuissa

  Kesäisin Lappeenrannan sataman tuntumaan nouseva hiekkalinna on perheille jokavuotinen must, joka tarjoaa lapsille ja lastenmielisille ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Niiden rohkeiden, jotka kaipaavat elämäänsä jännitystä, kannattaa suunnata Imatrankoskelle, jossa vaijeriliuku Imatra Express kuljettaa 20 metrin korkeudessa vauhdilla yli kosken kuohujen. Uskallatko? Jos kantti ei ihan riitä, voi haukkoa henkeään kuivalla maalla hurjia koskinäytöksiä katsellen.

  Golfin ystäville Etelä-Karjalassa on tarjolla peräti kolme luonnonkaunista kenttää. Saimaan rannalla sijaitsevaa Lappeenrannan Tuosan 18-reikäistä kenttää monet kehuvat Suomen kauneimmaksi, eikä Imatran Immalanjärven rannalla sijaitseva, niin ikään 18-reikäinen puistokenttä jää yhtään huonommaksi. Lähellä Lappeenrannan keskustaa sijaitsevalla 9-reikäisellä Kahilanniemen kentällä mielenkiintoa peliin tuovat kentän korkeuserot ja rantamaisema Saimaan äärellä. Näillä kentillä kelpaa laittaa maila viuhumaan!

Lemin särä – yksi Suomen seitsemästä ihmeestä


  Maankuulu Lemin särä on eteläkarjalaista ruokaperinnettä aidoimmillaan, sillä tätä lampaasta ja perunoista valmistettu perinneruokaa on nautiskeltu jo tuhansien vuosien ajan. Lemillä tämä pitkä perinne on säilynyt elinvoimaisena 2000-luvulle saakka, ja se houkuttelee Lemille vuosittain kymmeniä tuhansia matkailijoita herkuttelemaan särä-aterialla. Paikkakunnalle särä on keskeinen matkailuvaltti, jota vaalitaan rakkaudella ja perinteitä kunnioittaen.

goSaimaa.fi – aarteenetsinnän alkupiste

  Mikäli mielit matkustaa Etelä-Karjalaan, kannattaa aloittaa matka internetistä. goSaimaa.fi -matkailuportaalista löytyy tietoa niin ryhmämatkailijalle, yksin matkustavalle kuin kokousmatkailijallekin. Sivustolla on esitelty maakunnan nähtävyyksiä ja aktiviteettimahdollisuuksia sekä majoitus- ja ruokailupalveluita. Ryhmä- ja kokousmatkailijoille löytyy sivustolta runsaasti valmiita kokouspakettiesimerkkejä oheisohjelmavaihtoineen. Sukella syvälle Saimaan houkutuksiin – goSaimaa.fi.

Kysy lisää: info@gosaimaa.fi tai käänny loma-asioissa Lappeenrannan ja Imatran seudun matkailuneuvontojen puoleen!Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »