Nro 2-2010
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Aina ; 
Avainsanat: Joutsen, untuva, tehtaanmyymälä, untuvatakki, untuvapeite, untuvatyyny

Tehtaanmyymälät


Joutsen-untuvatakit ovat lämpimiä ja keveitä.

Joutsen karkottaa kylmän

TJoutsen Finland Oy perustettiin Helsingissä vuonna 1936 Oy Suomen Höyhen Ab nimellä. Joutsen Finland Oy on perheyritys ja maailman pohjoisin untuvatuotteiden valmistaja. Joutsen Finlandin tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa Riihimäellä ja Virossa Märjamaalla. Tuotannosta valtaosa menee vientiin.


  Joutsen®-tuotemerkillä valmistetaan ympäri maailman laadustaan tunnettuja untuva-asuja ja -vuodevaatteita. Yrityksellä on laajan jälleenmyyjäverkoston lisäksi kaksi suosittua omaa myymälää: Tehtaanmyymälä Riihimäellä sekä Helsingin myymälä Museokadulla. Joutsen–myymälöistä löytyvät laajimmat valikoimat untuvatuotteita sekä pesu – ja korjauspalvelut.

Puhdas untuva on ainutlaatuista

  – Untuva on aito luonnonmateriaali, jonka avulla vesilinnut selviytyvät jäätävissäkin pakkasissa. Tämän höyhenpeitteen arvokkaimman osan erinomaiset lämmöneristysominaisuudet perustuvat sen huokoiseen rakenteeseen. Untuva sitoo itseensä runsaasti ilmaa muodostaen lämpimän ja hengittävän eristekerroksen. Juuri untuvan rakenne; keveys, ilmavuus ja kestävyys tekevät siitä ainutlaatuisen, painoonsa nähden maailman parhaan eristemateriaalin, selvittää Joutsen Finland Oy:n markkinointipäällikkö Tuomas Laine.

  Joutsen Down System on Joutsen Finland Oy:n kehittämä ainutlaatuinen puhdistusmenetelmä, joka takaa untuvatuotteiden pölyttömyyden ja puhtauden. Joutsen Finland Oy on ensimmäisenä untuvapeitteiden ja -tyynyjen valmistajana saanut vuonna 2005 käyttöönsä Allergiatunnuksen. Allergia- ja Astmaliiton myöntämä tunnus on osoitus tuotteen puhtaudesta ja sopivuudesta allergikoille.

Ihanat untuvapeitteet ja –tyynyt

  Joutsen untuvapeitteiden miellyttävyys perustuu ihmisen luovuttamaan lämpöön, joka sitoutuu untuvan hahtuvaiseen rakenteeseen. Puhtailla untuvilla täytetyllä Joutsen-untuvapeitteellä on luonnollinen lämmönsäätelykyky, joka syntyy yhteistyössä hengittävän pitkäkuituisen puuvillan kanssa.

  – Parhaimmillaan untuvapeite voi olla ihanan lämmin talvella ja sopivan viileä kesällä, Laine toteaa.

  Joutsenen uudet ilmastoidut Unessa-untuvapeitteet hyödyntävät luonnollista haihtumisprosessia. Mallistosta löytyvät nyt myös aidot untuvapetauspatjat. Suosituissa Joutsen Triplus® -sarjan kerroksittain rakennetuissa untuvatyynyissä on korostettu tyynyjen tukevuutta. Tyynyjen ydinlokerossa on täytteenä untuvaista höyhentä ja uloimmat kerrokset koostuvat pehmeästä untuvasta.

  Kesän 2010 uutuutena Joutsen on suunnitellut untuvatyynyn pellavafroteisella pintakerroksella, jonka ansiosta nukkujan pään ja tyynyn välille muodostuu ohut ilmakerros ja miellyttävä pehmeys. Esipesty pellava imee kosteutta erinomaisesti ja pitää runsaasti hikoilevan henkilönkin pään kuivana. Tyynyä on kehitetty yhteistyössä suomalaisen pellavakutomon, Jokipiin Pellavan kanssa.

Untuvatakki suojaa

  Joutsen-untuvatakit ovat ihanan lämpimiä ja keveitä. Niiden täytteenä käytetään hienointa eurooppalaista 100 % hanhenuntuvaa, jonka vahva rakenne takaa parhaan lämmöneristävyyden sekä hyvän kulutus- ja pesunkestävyyden. Vettähylkivät mikrokuitukankaat pitävät käyttäjänsä kuivana myös räntä- ja tihkusateessa. Kaikki Joutsen untuvatakit ovat vesipestäviä. Oikein hoidettuina ne kestävät käytössä pitkään.

  Tuomas Laine kertoo, että syksyn 2010 uutuutena Joutsen tuo markkinoille tyylikkään malliston ultrakevyitä untuvatakkeja naisille ja miehille. Nämä takit ovat suunniteltu käytettäväksi myös lämpimillä syksyn ja kevään keleillä.

Vastuullisuus ja ekologisuus

  – Kotimaisena yrityksenä Joutsen pitää erityisen tärkeänä, että kaikki tuotteet ovat korkealaatuisia, ekologisin ja eettisin perustein valmistettuja. Tuotteet ovat hyvin kulutusta ja pesua kestäviä. Untuvapeitteen luonnollinen lämpö mahdollistaa matalamman huonelämpötilan, joka puolestaan säästää energiaa ja luontoa. Parhaat yöunet nukutaan 19–20 asteen lämpötilassa. Jo yhden asteen lämpötilan alennus vähentää viisi prosenttia kotitalouden lämmityskustannuksista. Untuva ja höyhen ovat raaka-aineina luonnossa nopeasti hajoavia ja kompostoitavia, kertoo Laine tuotteiden eduista.

  Nykyään puhutaan paljon untuvan alkuperästä. Laineen mukaan Joutsen-untuvatuotteissa käytettävä untuva ja höyhen saadaan elintarviketuotannon sivutuotteena noudattaen tarkasti EU määräyksiä. Untuva ja höyhen hankitaan valikoiduilta eurooppalaisilta maatiloilta, joissa linnut kasvatetaan hyvissä elinolosuhteissa. Hankintaketjun ihmiset tunnetaan henkilökohtaisesti ja raaka-ainetoimittajilta vaaditaan vastuullista toimintaa untuvan ja höyhenen keräyksessä. Luonnolliset ja hyvät elinolosuhteet ovatkin tärkeimpiä tekijöitä korkealaatuisen untuvaraaka-aineen muodostumisessa. Joutsen tuotteet ovat aitoja kestävän kehityksen tuotteita.

  Riihimäen Tehtaanmyymälä sijaitsee osoitteessa Petsamonkatu 83, ja Helsingin Myymälä osoitteessa Museokatu 8. Myymälät ovat avoinna arkisin klo 10–18 ja lauantaisin 10–15.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »