Nro 2-2010
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: kenkäkauppa, Alina, Uusikaupunki, Outi Nurmi, hyvinvointi, MBT-kengät,


Outi Nurmi miesten kenkien keskellä.

Ajattele jalkojasi!

Jos jalat saisivat päättää, retkikohteeksi valittaisiin Alina. Uudessakaupungissa sijaitseva Kenkäkauppa Alina poikkeaa monella tavalla perinteisestä kenkäkaupasta.


Valinnan varaa riittää

  Uudessakaupungissa sijaitsevan Kenkäkauppa Alinan perusti yrittäjä Outi Nurmi kuusi vuotta sitten. Nykyään jalkinepareja liikkeessä on kaikkiaan noin 13 000–15 000. Naistenjalkineita on jopa 700 erilaista ja miehillekin noin 200. Tilaa on 232 neliötä ja lisäksi kadun toisella puolella sijaitseva pieni poistomyymälä, josta voi ostaa edullisesti jäännöspareja. Hyllyjä liikkeessä ei ole, vaan kenkämallit on sijoitettu kenkälaatikoiden päälle. Näin saatavilla olevat koot on heti nähtävissä. Ihmiset arvostavat Alinan valikoimaa ja kenkien hyvää laatua. Alinan kanta-asiakaskorttilaisiakin on jo tuhansia.

  – Meille tulee perheitä ympäri Suomea ostoksille. Heistä on helppoa, kun tietää kaikille löytyvän kengät samasta paikasta, Outi Nurmi kertoo.

  Alinassa on runsas valikoima laadukkaita naistenjalkineita myös kokoa 41–45 ja miehille kokoja on aina 51:een asti. Naisten kengät alkavat numerosta 34, mutta 35-numeroisia on jo runsaasti. Jalkineiden lisäksi valikoimassa on kenkiin sopivia laukkuja sekä jalanhoitotuotteita, -suojia ja tukipohjallisia.

Teatteriin kenkäkaupan kautta


  Alina ottaa aukioloaikojen ulkopuolella sopimuksesta vastaan ryhmiä. Esimerkiksi ennen Uudenkaupungin teatterin näytöstä ryhmä voi vierailla Alinassa. Kerrallaan kenkäkauppaan voidaan ottaa 20 henkeä. Isommat ryhmät on syytä jakaa kahteen, mutta Uudessakaupungissa on ryhmän toiselle puoliskollekin monenlaista mukavaa tekemistä.

  Vierailun aluksi Outi Nurmi kertoo kengistä ryhmän toiveiden mukaan. Esittelyssä voi olla MBT-kengät (Masai-kengät), jotka auttavat liikkuessa ja vahvistavat lihaksistoa. Vierailun aikana kenkäkaupassa on mahdollisuus nauttia kakkukahvit tai kevyt salaatti. Aikaa jää toki ihanien kenkien hypistelyyn, sovittamiseen ja ostamiseenkin.

  Alinan kenkäretki soveltuu hyvin erilaisille yhdistyksille ja kerhoille. Perhekerhojen kenkäretkellä Alinassa kerrotaan ensiaskelkengistä. Myyjät mittaavat ja auttavat oikeankokoisten kenkien valitsemisessa. Pikkuisille Alinassa runsaasti kauniita jalkineita on koosta 17 lähtien.

Saappaat tyttöystävälle

  Alinan internet-sivuilla esitellään Alinan tuotevalikoimaa. Tilaus hoituu sähköpostilla. Outi Nurmi kertoo, kuinka hyllyllä odottavat, trendikkäät kumisaappaat ovat juuri lähdössä nuorelle pojalle. Hän oli halunnut ostaa juuri nämä saappaat tyttöystävälleen. Poika oli tehnyt varauksen ja kerännyt rahaa saappaiden ostoon. Nyt kun maksu on Alinan tilillä, toivesaappaat lähtevät postissa onnelliselle ostajalleen.

  – Ostamme sellaisia jalkineita, mistä itse pidämme, kauppias selvittää hankintakriteereistä pidellen kädessään tulevan kesän hittiä, Ganterin hedelmäkenkää, jota tällä hetkellä ei saa Alinan lisäksi mistään muualta Suomessa.

  Alinassa järjestetään vuoden mittaan monenlaisia tapahtumia ja tempauksia. Alina mm. lahjoittaa joka joulu kaikille sotaveteraaneille lahjan.

  – Tykkään yrittämisestä, sanoo Outi Nurmi yksiselitteisesti. – Tuntuu hienolta, että me olemme saaneet tämän pyörimään, tuomme tarjolle hyviä kenkiä, ja meillä on ihan oma ideamme, hän huokaa tyytyväisenä muistaen aina antaa tunnustuksen myös työntekijöillensä.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »