Nro 2-2010
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Nähtävyydet ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: risteily, M/S Purimo, Hopelinja, kesäteatteri, Frantsilan Kehäkukka, Eden, Viikinsaari, panimoravintola PUP


M/S Purimo odottamassa asiakkaita.

Risteillen kesäteatteriin

Mikä onkaan kesäisempää kuin laivaristeily tai kesäteatteri! Molemmat kuuluvat perinteisesti suomalaisten kesään. Pirkanmaalla voi jälleen kesällä yhdistää nämä kaksi asiaa, risteillä kesäteatteriin. Hämeenkyrön Matkapalvelu Oy järjestää risteilyjä kolmeen eri kesäteatteriin, Pyynikille, Myllykoluun ja Kennonnokkaan. Tiedossa on takuuvarma kesätunnelma!


Risteilyretki Hämeenkyröstä Pyynikin kesäteatteriin

  Lauantaina 3.7. ja keskiviikkona 14.7. M/S Purimo lähtee Frantsilan Kehäkukan rannasta kuljettamaan kesäteatterivieraita kohti Nokian Siuroa. Siurosta bussi kuljettaa matkustajat Nokian Edenin rantaan, josta matkaa jatketaan Hopealinjan laivalla. Laiva poikkeaa Viikinsaareen, jossa ohjelmassa on tutustumiskierros ja ruokailu. Sieltä matkaa jatketaan laivalla Pyynikin Kesäteatteriin, jossa esitetään Anna-Leena Härkösen romaaniin perustuva näytelmä ”Häräntappoase”. Näytelmän jälkeen palataan bussilla Hämeenkyröön klo 21. Kaikkiin risteilyihin on tehtävä ennakkovaraus määräaikaan mennessä.

Tampereelta Hämeenkyröön Myllykoluun

  Keskiviikkona 14.7. Tampereen Laukontorin satamasta lähtee Hopealinjan laiva kohti Nokian satamaa. Bussi kuljettaa nyt vuorostaan matkalaiset Siuroon, josta matkaa jatketaan M/S Purimolla. Risteilyn lomassa nautitaan maittava laivalounas. Hämeenkyrössä tutustuminen Frantsilan Kehäkukkaan ja sen yrttituotteisiin. Vaihtoehtoisesti voidaan tehdä jokiristeily Pappilanjoelle. Kesäteatteriin mennään tilausbussilla. Näytelmänä on "Siltalan pehtoori”, joka on saanut uuden ja raikkaan sovituksen viehkeästä kansankomediasta. Näytelmä sisältää runsaasti vain tätä varten sävellettyjä uusia lauluja. Näytelmän jälkeen tilausbussi vie risteilymatkailijat takaisin Tampereelle.

  Sunnuntaina 1.8. järjestetään risteily Nokialta Myllykoluun. Myllykolussa esityksiä on ajalla 2.7.–8.8.2010, pääosin kolme kertaa viikossa.

Hämeenkyröstä Nokia kesäteatteriin


  Sunnuntaina 1.8. Lähdetään risteilylle Hämeenkyröstä Kennonnokan kesäteatteriin Nokialle. Bussimatkalla Siurosta teatteriin poiketaan syömään lounasta panimoravintola PUP:iin, jossa tutustutaan myös tehtaanmyymälään. Kennonnokan kesäteatterissa esitetään laulunsekainen kansannäytelmä "Tukkijoella". Tilausbussi hoitaa matkalaiset takaisin Hämeenkyröön.

M/S Purimon risteilyt


  M/S Purimo on 14,5 metriä pitkä ja 4,5 metriä leveä risteilyalus, joka on rekisteröity 75 henkilölle. Vuonna 1986 valmistuneessa laiva on sekä ilmastointi että lämmitys, joten sillä on mukava matkustaa säässä kuin säässä. Kesäkuun alusta elokuun loppuun M/S Purimo tekee sunnuntaisin reittiristeilyjä Hämeenkyrön ja Nokian Siuron välillä. Heinäkuussa risteilemään pääsee myös keskiviikkoisin. Muina aikoina laivalla järjestetään suosittuja teemaristeilyjä tai tilausristeilyjä. Lisätietoja ohjelmallisista risteilyistä saa Purimon internet-sivuilta.

  – Kaikkia ohjelmistossamme olevia risteilyjä tehdään myös tilauksesta. Matkanjohtajien kannattaakin ottaa meihin yhteyttä, niin voimme yhdessä miettiä juuri heidän ryhmälleen sopivan risteilyn ohjelmineen, kehottaa Seppo Savolainen Hämeenkyrön Matkapalvelusta.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »