Nro 2-2010
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Huittinen, ruoka, ruokailu, tehtaanmyymälä, Saarioinen, Kivikylän Kotipalvaamo, Korpelan Lihajaloste, Jokitaxi, ratsastus, majoitus, sauna, kokous

Huittinen on valtakunnallisesti merkittävä ruokakaupunki sekä virkistyskeidas retkeilyn ja liikunanan harrastajille.


Kivikylän Kotipalvaamon tehtaanmyymälästä saa herkkuja kotiinviemiseksi.

Hyvän ruuan
Huittinen

Huittinen on kehittyvä seutu- ja kauppakeskus, jossa tuotetaan, jalostetaan, myydään ja tarjotaan hyvää ruokaa. Sanonta ’Hullu mies Huittisista – syö enemmän kuin tienaa’ ei hämmästytä. Samoin voi käydä Huittisissa muillekin!


  Huittinen on liikennereittien ja jokien kohtaamispaikka. Keskustan läheisyydessä risteävät Helsinki-Pori- ja Tampere-Rauma-valtatiet sekä Tampereen ja Turun välinen kantatie 41.

Lihaherkkuja tuliaisiksi tehtaanmyymälöistä

  Saarioisten Säilykkeen, Korpelan Lihajalosteen ja Kivikylän Kotipalvaamon korkeatasoiset tuotteet ovat tuttuja herkkuja suomalaisten ruokapöydissä. Huittislaiset lapset voisivat huudella samaan tapaan kuin TV-mainoksessa: Meidän äiti tekee teidän äitien hillot! Hillojen ja mehujen lisäksi Saarioisten Säilyke valmistaa majoneesi- ja tuoresalaatteja, salaatti-, mauste- ja grillauskastikkeita sekä jälkiruokia.

  Lihajaloste Korpela tunnetaan valtakunnan parhaista ja lihaisimmista makkaroistaan. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat aidot savusaunatuotteet, perinteiset ruoka- ja leikkelemakkarat sekä erilaiset kokoliha- ja erikoisvalmisteet. Korpelan grilli- ja ruokamakkarat ovat ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja, vähärasvaisia ja maltillisesti maittaviksi suolattuja. Palvituotteet valmistetaan perinteiseen tapaan aidossa suomalaisessa savusaunassa leppäpuun lempeässä lämmössä. Tehtaanmyymälä on osoitteessa Takkulantie 11, Huittinen.

  Kivikylän Kotipalvaamon saunapalvi – se monen mielestä Suomen paras – valmistuu aidossa hirsisaunassa. Sauna ja mieto harmaalepän savu antavat tuotteelle ainutlaatuisen aromin. Raaka-aineen varman laadun takaavat tutut pitkäaikaiset pientuottajat. Viime vuosina Kivikylän tuotevalikoimaa on laajennettu myös muilla jalosteilla, kuten täyslihamakkaralla ja savupalvihernekeitolla. Kivikylän Kotipalvaamon Huittisen tehtaanmyymälä sijaitsee Saarioisten säilyketehtaan naapurina, osoitteessa Palvarintie 10.

Herkutellaan Huittisissa

  Huittisten herkkuja on mukava viedä kotiin, mutta erityisen hyvältä ruoka maistuu kauniisti katettuna ja tarjoiltuna paikallisissa ravintoloissa. Ravintolat Wanha WPK, Leonkaffe, Huittisten Seurahuone, Härkäpakarin ja ABC-aseman ravintolat tarjoavat tasokasta, paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Useat pikaruokayrittäjät tarjoavat herkkuja kiireiselle kulkijalle.

  Jonkan Kartano on viehättävä, kartanotyylinen perheyritys, joka tarjoaa korkealaatuista lähiruokaa ja hyvää palvelua. Ruokailuja järjestetään ennakkotilauksesta 15–65 hengen ryhmille. Jonkan Kartano kehittää jatkuvasti uusia makunautintoja monipuoliseen ruokatarjontaansa. Listalta löytyy myös paikallisia perinneruokia.

Veneretkelle Jokitaxilla

  Huittisten halki virtaa viisi luonnonkaunista jokea. Leveä Kokemäenjoki isoine saarineen tarjoaa hienon ympäristön veneilyyn ja kalastukseen. Joen varrella sijaitsee Puurijärven-Isonsuon kansallispuisto. Puurijärvi on yksi Etelä-Suomen rikkaimmista lintujärvistä. Ripovuorelta avautuu upea näköala Kokemäenjoelle ja satakuntalaiseen kulttuurimaisemaan. Luonnon rauhasta pääsee nauttimaan myös Vanhakosken lehtojensuojelualueella, jossa on luontopolku. Eritoten kalastajille Vanhakosken kosket ovat unelmien täyttymys.

  Huittisten Jokitaxi aloitti toimintansa viime kesänä. Matkaa taitetaan avoveneellä, joka on rekisteröity kuljettajan lisäksi korkeintaan yhdeksälle matkustajalle. Kuumana kesäpäivänä Jokitaxista voi ihailla upeita jokimaisemia vilvoittavan tuulenvireen hyväillessä kasvoja. Kuten taksissa yleensäkin, asiakas päättää, minne ajetaan. Hyviä kohteita ovat Karhiniemi-Naarassaari, Ala-Kauvatsanjoella sijaitseva Isosuon kansallispuisto tai Kokemäellä Mantansaaren matkailualue jokikahviloineen. Jokitaxi lähtee Ravintola Wanha-WPK:n laiturista tai Huittisten kaupungin laiturista. Venetaksi varataan etukäteen Vesa Jaloselta, jokitaxi@dnainternet.net tai puhelimitse 040 755 0392.

Koko perhe tallille

  Huittisten Ratsastuskeskuksessa riittää tekemistä. Monipuolisessa, kaikenikäisten vapaa-ajankeskuksessa on toimintaa ja palveluja ympäri vuoden. Ratsastuskoulu- ja leiritoiminnan lisäksi keskuksessa järjestetään erilaisia tapahtuma- ja teemapäiviä. Ratsastuksen lisäksi siellä voi vaikkapa patikoida laavulle nauttimaan eväitä, hiihtää valaistulla ladulla tai lähteä sauvakävelylle. Hevoset ja kotieläinpihan eläimet ihastuttavat lapsia ja aikuisia. Tutumpien kotieläinten lisäksi kotieläinpihassa käyskentelee mm. emuja. Alueella on myös liikenne- ja leikkipuisto. Polkuautolla, moottoriautolla tai vauhdikkaalla elämysautolla ajelun lomassa voi käydä hyppimässä trampoliinilla, kiipeilemässä tai lepuuttamassa jalkojaan keinussa.

  Ratsastuskeskuksessa vierailee paljon ryhmiä lapsiryhmistä erilaisiin yritys- tai muihin aikuisryhmiin. Aktiviteettien lisäksi vierailijoille on tarjolla tasokkaita majoitus-, kokous- ja saunapalveluita. Kahvila Onnenkengässä voi nauttia kesäaikaan maittavaa kotiruokaa.

Hyvää oloa Tuorin Ratsutilalta

  Tuorin Ratsutila tarjoaa ratsastuskoulujen sekä ratsujen koulutuksen ja kilpavalmennuksen lisäksi ratsastusterapiaa. Kehonhallintaa kehittävä ratsastusterapia soveltuu monelle vammaiselle. Lisäksi se kasvattaa itseluottamusta ja tuottaa onnistumisen iloa. Myös ensi kertaa ratsaille nousevalle ratsastus tarjoaa samankaltaisia elämyksiä. Tuorin Ratsutilalla ratsastusta on turvallista kokeilla.

  Tuorin Ratsutilalla voi nauttia myös tuki- ja liikuntaelinsairauksien vaivoja helpottavasta fysioterapiasta. Fysioterapiaa on tarjolla paitsi ihmisille, myös hevosille ja koirille. Tuorin Ratsutilallakin on kokous- ja majoitustiloja. Ratsutilan rauhallinen maaseutuympäristö tarjoaa miellyttävät harrastusmahdollisuudet. Maastoreittejä on n, 20 km, ratsastustunneilla maastoillaan ryhmässä ja tilauksesta järjestetään 1-2 tunnin maastoratsastuksia.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »