Nro 3-2010
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Nähtävyydet ;  Kesä ; 
Avainsanat: huvipuisto, Nokkakivi, Nokkakiven Puisto, Sirkusmaailma, Lievestuore, Laukaa


Varsinkin lapsiperheet ovat ihastuneet Nokkakiven perinteiseen huvipuistotunnelmaan.

Viihtyisä huvipuisto Lievestuoreella

Suomen uusin huvipuisto, Nokkakiven Puisto avattiin kesällä 2007. Puistoon on helppo tulla, sillä se sijaitsee Jyväskylän ja Kuopion välisen valtatie 9:n (E63) varrella, noin 20 km Jyväskylästä itään, aivan Laukaanhovin matkailukeskuksen vieressä.


  Kokonaan kotimaisessa omistuksessa oleva huvipuisto on saavuttanut ensimmäisestä kesästä lähtien suuren suosion varsinkin lapsiperheiden keskuudessa perinteisellä, rennolla huvipuistotunnelmallaan ja wanhan ajan miljööllään.

  Nokkakivi on myös oiva taukopaikka, sillä siellä ei ole pysäköinti- tai aluemaksuja. Alueella on myös ilmainen leikkialue. Niinpä Puistoon voi piipahtaa kahville tai jäätelölle, tai jäädä sittenkin pitämään hauskaa koko päiväksi!

  Mielenkiintoinen erikoisuus perinteisten huvipuistolaiteiden lisänä Nokkakivessä on Suomen suurin, aito pensaslabyrintti. Sen sokkeloissa etsitään reittiä labyrintin keskustaan ja bongataan radan varrelle kätkettyjä puutarhatonttuja. Nyt pensaat ovat kasvaneet niin, että ne alkavat jo olla täysimittaisia, mikä lisää reitin löytämisen haastavuutta.

Huvilaitteita kaikenikäisille


  Kesällä 2010 Nokkakiven Puistossa on käytössä 14 laitetta tai käyntikohdetta.

– Lapsiperheiden kannalta on mukavaa, että puistossa on runsaasti pienillekin lapsille sopivia laitteita, eikä pelkästään aikuisille. Nokkakivi onkin ennen kaikkea koko perheen huvipuisto, toteaa huvipuiston perustaja Lauri Vartiainen.

  Laitteisiin voi ostaa kertalippuja, mutta myös rannekkeet ovat hyvin edullisia. Lisäetuna moneen muuhun huvipuistoon nähden on se, että Nokkakivessä ei ole jonoja juuri lainkaani.

Sirkusmaailmassa sateeltakin suojassa


  Nokkakiveen kuuluu myös viereinen Sirkusmaailma. Saman katon alla on sirkusmuseo, laaja pelihalli sekä perheen pienimmille tarkoitettu minihuvipuisto minikaruselleineen, minimaailmanpyörineen ja keinuautomaatteineen. Alle 2-vuotiaat pääsevät paikkaan ilmaiseksi, ja muiltakin vaaditaan ovella vain kertalippu tai ranneke. Sen jälkeen kaikki Sirkusmaailman pelikoneet ja huvitukset ovat käytettävissä vanhempien valvomana vaikka koko päivän, säältä suojassa.

Eväät mukaan

  Puistoon saa vapaasti tuoda omia eväitä, ja niitä voi nauttia puiston lukuisissa picnic-pöydissä sekä paviljongissa. Nokkakivellä saa nurmikolla kävellä tai levittää viltin eväsretken alustaksi. Jos eväitä ei ole mukana tai ne loppuvat kesken, apu löytyy Nokkakiven puistokahvilasta, jossa myydään pikkupurtavaa, kuten pizza-paloja ja sämpylöitä. Myös heti puiston vieressä on ruokapaikkoja. Vatsa täynnä ja iloiset muistot mielessä on mukava jatkaa matkaa.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »