Nro 4-2010
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: kokous, konferenssi, Pirkanmaa, Tampere, ravintola, ruokailu, sauna,

Uusi moderni kokous- ja konferenssikeskus Technopolis Yliopistonrinne avasi ovensa Tampereella.


kuva: Aleksi Rinta-Kauppila

Kokous keskellä kaupunkia

Tampereelle syntyi keväällä komea kokousten ja konferenssien pitopaikka, kun Technopolis Yliopistonrinne avasi ovensa Tampereen ydinkeskustassa. Rautatieaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta modernista rakennuksesta löytyy yhteensä kuusi kokoustilaa, jotka on mitoitettu 12?24 hengelle sekä kaksi konferenssitilaa joista suurempaan, Häggman-Saliin, mahtuu kerrallaan jopa 150 ihmistä. Tilat soveltuvat hyvin esimerkiksi tuotelanseerauksien, lehdistötilaisuuksien tai yritysten iltatilaisuuksien järjestämiseen.


  Kokous- ja konferenssitilat on nimetty tamperelaisten liikemaailman suurmiesten mukaan. Edustettuna on muun muassa Nottbeck, Törngren ja Haarla. Wilhelm von Nottbeck oli Finlaysonin puuvillatehtaan patruuna ja Adolf Törngren suomalainen liikemies ja valtiopäivämies. Rafael Haarla on tullut tutuksi tukkukauppiaana ja paperitehtaan omistajana.

  Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevat kokous- ja konferenssitilat on varustettu kiinteillä videotykeillä, äänentoistolla sekä langattomalla verkkoyhteydellä. Videoneuvottelu onnistuu viimeisintä teknologiaa edustavassa videoneuvotteluhuoneessa, josta avautuvat yhteydet ympäri maailman.

  Kokouksia voi järjestää myös rakennuksen huipulla, kahdeksannessa kerroksessa sijaitsevassa hulppeassa kokoustila Kanslerissa, joka on varustettu saunaosastolla. Kokoustilan yhteydestä löytyy kaksi sähkösaunaa pukeutumistiloineen sekä höyrysauna. Saunan jälkeen kokousvieraat voivat istuskella rauhassa takkatilassa tai vilvoitella suurella terassilla, josta avautuu komea silhuettimainen näkymä Tampereen kaupungin ylle.

  Itse kokoustila on erittäin valoisa suurten lasi-ikkunoiden ansiosta. Kokoustilan sisustus on moderni, mutta puupintojen ansiosta tunnelmaltaan varsin lämminhenkinen.

  Rakennuksen yhteydessä oleva tilava maanalainen pysäköintihalli mahdollistaa vaivattoman liikkumisen
henkilöautolla myös päivisin. Pysäköintitiloista pääsee hissillä suoraan kokouskerrokseen.

Avaimet käteen -periaatteella

  Technopolis Yliopistonrinne tarjoaa kokouspalveluja räätälöidysti avaimet käteen –periaatteella. Palveluihin sisältyy tilojen ja kokoustekniikan lisäksi asiakkaan toiveiden mukainen tarjoilu sekä tarvittaessa muun muassa oheismateriaalien tulostaminen ja kutsujen lähettäminen asiakkaan puolesta.

  Kokousvieraiden nälän pitää kurissa rakennuksen toisessa kerroksessa toimiva lounas- ja tilausravintola Aleksis, jonka tyylikkääseen suomalais-skandinaaviseen tyyliin sisustettuun ravintolasaliin mahtuu enimmillään jopa 350 ruokailijaa.

  Päivän voi aloittaa runsaalla buffet-aamiaisella. Lounasaikaan tarjolla on useita erilaisia ateriavaihtoehtoja. Asiakas voi esimerkiksi koota itselleen maittavan Deli-salaatin ja nauttia kevyen Deli-keiton. Toinen vaihtoehto on valita lounas-buffee, johon sisältyy alkusalaatti sekä kotiruokatyyppinen ateria lisukkeineen. Tarjolla on päivittäin myös grilliherkkuja sekä keskiviikkoisin eksoottinen sushilounas. Jokaiseen lounasateriaan sisältyy jälkiruoka, johon kuuluu kahdesta kolmeen erilaista syötävää.

  Kokousvieraat nauttivat useimmiten aterian ravintolan suuressa ruokasalissa, mutta kahvit kokous- ja konferenssitilojen aulassa olevassa lämpiössä.

  Kokouspaikan erinomainen sijainti kaupungin keskustassa takaa sen, että kokousvieraille löytyy lähietäisyydeltä mukavaa tekemistä myös kokouspäivän jälkeen. Tampereen runsas kulttuuritarjonta kattaa lukuisat teatteriesitykset, konsertit ja taidenäyttelyt. Kokouksen jälkeen voi käydä esimerkiksi katsomassa Broadwayn kuumaa hittimusikaalia Chicagoa Tampereen Työväen Teatterissa tai kuuntelemassa huippuartistien esityksiä Tampere-talossa.Tekstin kirjoittiSuvi Roselli


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »