Nro 4-2010
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Villa Kokkonen, Alvar Aalto, Joonas Kokkonen, Järvenpää, kokous, kulttuuri

Kun kokoukselta odotetaan huipputuloksia, lähdetään


Villa Kokkonen on rakennettu flyygelin ympärille.

Luovuuden lähteille Villa Kokkoseen

Kokouksilta ja ideariihiltä odotetaan paljon. Ryhmätyön tulee olla joustavaa, ideoiden luovia ja jatkotoimenpiteiden tuloksellisia. Joskus tarvitaan todellisia irtiottoja, jotta kokouksista saadaan irti se kaikkein hedelmällisin – silloin kannattaa suunnata vaikkapa Järvenpäähän Villa Kokkoseen, jossa Alvar Aallon suunnittelemassa miljöössä luovuuden perään ei tarvitse paljon kysellä.


  Villa Kokkonen on saanut nimensä sen entisen asukkaan, akateemikko, säveltäjä Joonas Kokkosen mukaan. Aalto suunnitteli talon ympäristöineen Kokkoselle paikaksi, jossa tämä voisi rauhassa säveltää ja pitää konsertteja. Yli 7000 neliömetrin suuruisella tontilla, rauhallisella paikalla Tuusulanjärven länsirannalla sijaitseva 250-neliöinen talo toimi pitkään Kokkosen ja tämän perheen kotina, ja vuonna 2009 talo sai uuden elämän korkeatasoisena kokous- ja kulttuurikohteena: taiteilijakaksikko Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen ovat luoneet Villa Kokkoselle konseptin, joka tyydyttää vaativankin kokousryhmän tarpeet.

Ensin oli musiikki...

  Alvar Aallon suunnitteluperusteena oli suunnitella asuinrakennuksista hyvän elämän paratiiseja. Villa Kokkosessa tämä periaate näkyy kouriintuntuvasti, sillä koko rakennus on suunniteltu Joonas Kokkosen tärkeimmän työkalun, flyygelin, ympärille. Taiteilijakodin tärkein tila on sen 70-neliöinen työhuone, jossa Joonas Kokkonen sävelsi useita sinfonioita, kuoroteoksia, kamarimusiikkia sekä kuuluisan oopperansa Viimeiset kiusaukset.

  Flyygelihuone näyttelee keskeistä osaa myös Villa Kokkosen kokouspaketeissa, sillä pianisti Elina Viitaila ja bassobaritoni Antti A. Pesonen tarjoavat kokousvieraille säveliä ja sulosointuja tehokkaiden kokousten siivittäjiksi. Silloin kun ratkaisuja ei tunnu löytyvän tai yhteistyö tökkii muuten vain, kannattaa hiljentyä hetkeksi kuuntelemaan ja virittää aistit avoimiksi. Musiikki luo hyvinvointia ja hyvinvointi edistää luovaa ajattelua. Flyygelihuoneeseen mahtuu helposti 30 – 40 ihmistä, joten musiikin avittamaan kokoukseen voi tuoda suuremmankin joukon. Tilan akustiikka on omiaan tuomaan musiikkiin karvojanostattavaa eloa.

  Villa Kokkosen kokoustilassa on nykyaikainen, tehokkaan kokouksen edellyttämä tekniikka kuten langaton laajakaistayhteys ja valkokangas. Kokouspaketteja on erilaisia, ja niihin voi sisällyttää palveluita tarpeen mukaan: talon esittely elävän musiikin kera, aamiainen, lounas ja päivällinen, kuljetuspalvelu taksilla tai linja-autolla... Viitaila ja Pesonen räätälöivät kokouspäivät kunkin asiakkaan toiveiden mukaan. Intensiivinen kokouspäivä on mahdollista päättää luovissa löylyissä niinikään Aallon suunnittelemassa puulämmitteisessä hirsisaunassa.

Pienesti kohti suurta

Viitaila ja Pesonen ovat vuokranneet Villa Kokkosen Järvenpään kaupungilta ja he toimivat sen isäntäparina.  Alvar Aalto’s Villa Kokkonen on kahden musiikin ja kulttuurin rakastajan innovaatio ja intohimo, jota he pyörittävän oman pienen yrityksensä, Mestart Oy:n puitteissa. Kyse on nimenomaisesti Villa Kokkoseen suunnitellusta palvelukokonaisuudesta, joka tarjoaa arjen yläpuolelle kohoavia ja kohottavia elämyksiä.

Kokousten lisäksi Villa Kokkosessa isännöidään vuoden ympäri arkkitehtuuri- ja kulttuurivierailuja, juhlatilaisuuksia sekä ohjelmallisia illanviettoja. Myös turistit ovat kiinnostuneet taiteilijakodista, sillä yleisölle avoimia Alvar Aallon suunnittelemia yksityiskoteja on Suomessa vain pari. Villa Kokkonen onkin kesäaikaan avoinna yleisölle peräti kuutena päivänä viikossa.

Villa Kokkonen on kiinnostava kohde, jossa Alvar Aallon arkkitehtuuri, Artekin huonekalut, elävä musiikki, maukkaat tarjoilut, suomalainen järvimaisema ja puulämmitteinen hirsisauna takaavat kokonaiselämyksellisen kokous- tai juhlatilaisuuden!Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »