Nro 4-2010
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: Vaasa, Pohjanmaa, teatteri Venny Kontturi, Ruukinkuja

Vaasan kaupunginteatterissa


Yksi lensi yli käenpesän -näytelmässä lentää jotain muuta kuin käki.

Kuuluisa mielisairaalanäytelmä
ja uusi vaasalaistarina

Yksi lensi yli käenpesän on klassikkotarina mielisairaalan käytävillä tapahtuvasta valtataistelusta. Ken Keseyn kuuluisa mielisairaalakuvaus saa ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 18.9.2010.


  Näytelmä kertoo yhteiskuntaan sopeutumattomasta pikkurikollisesta R. P. McMurphystä, joka lähetetään mielisairaalaan arvioitavaksi mahdollisten mielenterveydellisten käytöshäiriöiden vuoksi. Elämä laitoksella ei ole kuitenkaan hänen mieleensä ja hän alkaa kapinoida laitosta ja sen toimintatapoja vastaan. Hän saa vastaansa ylihoitaja Ratchedin. Valtataistelu alkaa heti ensi kohtaamisesta - panoksena vapaus ja henki.

  Näytelmä on hilpeä ja hurja tarina, terävällä huumorilla ladattua uhkarohkeuden ja älyvapauden juhlaa.

  Näytelmän ohjaajana vierailee ansioitunut nuoren polven ohjaaja Samuli Reunanen. Päärooleissa nähdään Joose Mikkonen, Outi Kavén ja Timo Luoma.

Vaasalaismaisemissa

  Marraskuussa on vaasalaisittain erityinen ensi-ilta, kun vuoroon tulee vaasalaiskirjailijan Venny Kontturin (1913-1981) rakastetun Ruukinkuja-romaanin pohjalta dramatisoitu näytelmä. Näytelmä sijoittuu vuosisadan alun Vaasaan, Palosaaren eli Präntöön tehdasmiljööseen. Se kertoo työläisperheen tyttären Viiran varttumisesta Ruukinkujalla. Lapsen silmin tarkastellaan kujan ihmisten elämää ja heidän kirjavia kohtaloitaan. Näytelmän läpi kulkevat myös vahvojen naisten, Viiran äidin, mummun ja Emma-tädin tarinat. Dialogi kulkee Venny Kontturin tapaan hersyvänä, lämpimänä, rehevän humoristisena ja kirpeinkin maustein.

  Näytelmän on dramatisoinut Outi Rossi ja ohjaus on Erik Kiviniemen. Ruukinkujan kantaesitys on 5.11.2010 suurella näyttämöllä. Rooleissa esiintyvät mm. Usva Kärnä, Kielo Tommila, Lis Laviola, Laura Hänninen ja Ilkka Aro.

Luolamies ja lastennäytelmä Viiru ja Pesonen jatkavat

  Pienellä näyttämöllä jatkaa ohjelmistossa keväältä kaksi näytelmää. Rob Beckerin suosikkikomedia Luolamies on Ilkka Aron esittämä komedia, joka on saanut jo yli 9000 katsojaa, ja menestys jatkuu. Näytelmän on ohjannut Erik Kiviniemi.

  Lapsiyleisöä viihdyttää puolestaan Sven Nordqvistin lastenkirjaan pohjautuva suosittu Viiru ja Pesonen. Näytelmän on ohjannut Matti Mäntylä.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »