Nro 4-2010
Luokittelu: Savo ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: Varkaus, teatteri, näytelmä, komedia, musikaali, Zorbas, Votkaturistit

Varkauden Teatterissa monipuolinen syyskausi


Votkaturistien mahtavaa menoa hotellin yökerhossa. Kuvassa Minnamaria Koistinen, Leena Liimatainen ja Miika Korhonen.

Zorbailua ja sukkahousukauppaa

Varkauden Teatterin 97. näytäntökausi käynnistyi komeasti julkisivuremontin valmistumisen myötä. Syksyn ohjelmistossa on kolme ensi-iltaa ja kaksi keväältä jatkavaa, suosittua näytelmää.


   – Meitä ei olisi ilman yleisöä, ja siksi yritämme tarjota jokaiselle jotakin mahdollisimman monipuolisesti, sanoo teatterinjohtaja Jukka Tyrväinen nöyrästi.

  Lasten suosikki, Nopolan sisarusten kirjoittama Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö jatkaa seikkailujaan marraskuun loppuun saakka. Aikuisille ajattelemisen aihetta antaa Juha Jokelan kirjoittama Fundamentalisti, jonka esitykset jatkuvat lokakuun loppuun saakka. Näytelmä on tiheä ja tiivis kertomus uskosta, uskonnosta, epäilystä ja rakkauden nälästä.

Sukkahousut taas rupliksi

  1970-luvun megahitti Aimo Vuorisen Votkaturistit koki uuden tulemisen Jukka Keinosen raikkaana sovituksena Lappeenrannan kesäteatterissa kesällä 2009 ja 2010 vetäen täysiä katsomoita. Nyt Votkaturistit värittävät Varkauden teatterisyksyä.

  Votkaturistit on hulvaton retrokomedia ja nostalginen seuramatka maahan, jota ei enää ole. Teatterisalin täyttää historian havina, kun itäraja avautuu ja suomalaiset matkustavat voimiensa tunnossa elintasoltaan heikompaan ja tavarapulan vaivaamaan Leningradiin mukanaan ennakkoluuloja, sotamuistoja, järjestelmän yltiöpäistä ihannointia, uteliaisuutta tai sitten silkkaa rakkauden nälkä.

Kreikkalaistunnelmaa

  Lokakuussa näyttämön valloittaa Joseph Steinin tunnettu Zorbas-musikaali, joka perustuu Nikos Kazantzakisin romaaniin ”Kerro minulle Zorbas”. Draaman keskellä näytelmä pursuaa kreikkalaista elämäniloa sekä väkevästi sykkiviä lauluja ja tansseja.

  Nuori yliopistomies Niko saapuu Kreetalle avatakseen uudelleen perimänsä kaivoksen. Seurakseen hän saa Zorbaksen, joka elämänilossaan ja heittäytymiskyvyssään on vailla vertaa. Perillä kyläläisten erilaiset ihmiskohtalot kytkeytyvät ystävysten elämään. Musikaalia tähdittävät Ossi Ahlapuro ja Riitta Elstelä.

Hulvaton komedia

  Marraskuussa ensi-illassa on Maria Jotunin klassikkokomedia Miehen kylkiluu, joka vierailevan ohjaajan Pentti Pesän käsissä saa täydellisen kasvojen pesun. Siinä ei ikää kysytä, kun rakkaus leimahtaa tai mustasukkaisuus iskee. Kun miesten ja naisten tunne-elämät soivat eri taajuuksilla, on tuloksena väistämättömiä törmäyksiä.

  – Uudessa sovituksessa esitys yltyy välillä lähes farssiksi väärinkäsitysten ja vuorosanojen kiemuroissa, kuvailee markkinointisihteeri Sari Kaurola.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »