Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

Lue juttu »
Tilaa lehti »
Selaa lehteä »

Anna juttuvinkki »

Tiesitkö?

Ensimmäiset muflonit, pässi Alfred ja kaksi sen lajitoveria, tuotiin Säppiin Inkoosta vuonna 1949. Nyt näitä luonnonvaraisia asukkaita on saarella noin 40. (Friskis myätäses Luvialla, s.36-37)

Matkailu kotimaassa.fi nro 4-2013

29.01.2018

Autotaidemaalarin upea presidenttisarjakin Emil Cedercreuzin museossa

Simo Riikonen maalasi ”Suomen Presidentit” -taulusarjan juhlanäyttelyyn Helsingin Finlandia talolle vuonna 1997. Taulut ovat korkeudeltaan 260 cm ja leveydeltään 120 cm. Tauluissa on alumiiniset raamit. Kuva: Seppo Riikonen

  Autotaidemaalari Simo Riikosen kauan kadoksissa olleet ja etsityt Suomen presidenttejä kuvaavat maalaukset ovat löytyneet. Presidenttiteokset täydentävät autotaidemaalari Simo Riikosen näyttelyä Design Simo Riikonen – Autotaidemaalarin uran viisi vuosikymmentä. Näyttely on esillä Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa 25.2.2018 asti.

  Kuvataiteilija, ruiskutaidemaalari Simo Riikonen on tullut pitkällä urallaan kotimaassa ja ulkomaill...

Lue lisää »

16.01.2018

Vuoden ensimmäinen numero ilmestynyt

Matkailu kotimaassa.fi -lehden kymmenes toimintavuosi alkaa tutustumisella Kanta-Hämeeseen.

  Vuoden 2018 ykkösnumerossa tutustumme Kanta-Hämeen alueeseen. Tämänkertainen tutustumiskierroksemme alkaa Hattulasta, josta etenemme myötäpäivään länttä kohti, kiertäen ensin Forssan länsipuolelle, josta palaamme lopuksi kaupungin monipuolisen tarjonnan pariin. 

  Digilehti on veloituksetta kaikkien luettavissa, joten antoisaa lukumatkaa Kanta-Hämeeseen, ja toivottavasti lehti inspiroi käymään myös paikan päällä!

15.01.2018

Eläinpuisto Kuopion Rauhalahteen


  Kuopion keskusta-alue saa uuden, erittäin vetovoimaisen ja mielenkiintoisen perhematkailukohteen, kun Matkailukeskus Rauhalahteen avataan eläinpuisto kesällä 2018.

Rakentaminen tehdään juhannukseen mennessä 

  Rauhalahden Eläinpuiston rakennustyöt alkavat keväällä heti lumien sulamisen jälkeen. Puisto tulee sijoittumaan leirintäalueen minigolfratojen kohdalle ja yltää osin leirintäalu...

Lue lisää »

08.11.2017

Maailman ensimmäinen jääkarusellifestivaali ja MM-kilpailut Lohjalla  Viime talvena valtavaa kansainvälistä kiinnostusta saavuttanut, tietokirjailija ja keksijä Janne Käpylehdon Jääkaruselliprojekti nousee aivan uusiin mittoihin, kun Lohjan kaupunki  järjestää massiivisen Jääkarusellifestivaalin 23.-24.2.2018. Festivaalille tulee kymmenkunta jääkarusellia, mm. maailman ensimmäinen jääkaruselli-esiintymislava päätähtineen sekä erilaisia jäämekaniikkaa ja teknologiaa hyödyntäviä jääteoksia. Teokset muuttuvat pimeyden tulle...

Lue lisää »

25.10.2017

Talven 2018 Kemin LumiLinna täyttyy eläimillä

Lumesta veistetty hirvi LumiLinnalla. Kuva: Kemin Matkailu Oy

  LumiLinna on Kemiin vuosittain rakentuva lumen ja jään ihmemaa, jonka valmistaminen aloitetaan lumen teolla joulukuussa, kun pakkaslukemat pysyvät -7 asteen tienoilla. Itse rakentaminen tapahtuu tammikuussa ja ovet avautuvat päiväkävijöille 20.1.2018.

LumiLinnan kausi pitenee

  ”Matkailijoita Kemin talvessa liikkuu jo joulukuun alussa, joten tarve palveluille on suuri. ...

Lue lisää »